facebook_pixelPlutogatan 9 Skåne län, Ödåkra - hitta.se
Hitta.se

Plutogatan 9

254 72 Ödåkra, Helsingborg Skåne län

Adress i Björka i Ödåkra i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Plutogatan 9.

Hitta hit

Bolån i Ödåkra - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Ödåkra. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Ödåkra

Boendemiljön i Björka

Människorna i Björka

Människorna i Björka

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Björka bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (9%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 24% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 60%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 686 kr, vilket är 9% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 005 809 kronor i lån.

-9%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Plutogatan 9 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 38,7% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 54% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+54%

Bostadsmarknaden i Björka

i Björka pågår och planeras det för 145 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Ödåkra

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av Plutogatan. Snitthyran är 4 900 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

123 meter från adressen ligger Gläntanskolan.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Extra på Björkavägen 97.

Lockas man av restaurangbesök finns Wok Kitchen och Grekiska kolgrillsbaren Väla i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (547 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (182 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Björka

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Rån

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 11:09

Rån i bostad, Östra allén.

En kvinna har utsatts för ett rån i sin bostad på Östra allén. De två rånarna var maskerade med munskydd och har vid rånet genom våld tvingat till sig bland annat smycken från kvinnan. Polis är på plats och en teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att genomföras. Målsäganden ska inte vara i behov av akutsjukvård efter rånet.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 11:34

Olycka mellan två personbilar, LV111.

Larm inkommer om en olycka mellan två personbilar på LV111 vid trafikplats Allerum. Polis, räddningstjänst och ambulans kör till platsen. Det är mycket halt på vägen. Uppdatering: Vägen är avstängd i riktning mot Helsingborg. En person undersöks av ambulans på plats.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 12 februari kl 02:53

Trafikolycka E4, Trafikplats Kropp

Räddningstjänst, ambulans och Polis larmas till en trafikolycka på E4:an strax söder om Trafikplats Kropp.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeBjörka

Brott jämfört med riket