facebook_pixelBjuv Skåne län, Bjuv - hitta.se
Hitta.se

Bjuv

Skåne län

Kommun i Bjuv inom Skåne län som angränsar till Åstorp, Helsingborg och Svalöv.

I området finns 13 447 personer över 16 år och 1 064 företag.

Bolån i Bjuv - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Bjuv. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Bjuv

Boendemiljön i Bjuv

Människorna i Bjuv

Människorna i Bjuv

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Bjuv bor 44% kvinnor och 56% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är lägre än medelåldern i Bjuvs kommun (48 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (26%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Bjuv har 18% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 13% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 493 kr, vilket är 21% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 303 509 kronor i lån.

-21%

Här i Bjuv betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,99% (-0,66)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,922% (-1,25)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,2% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 100% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

SD+100%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 15 objekt till salu i Bjuv

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Vallgatan 47 ligger Vallmons Förskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns tre livsmedelsbutiker, bl.a. Netto på Norra Storgatan 20.

Händelser och brott i närheten av Bjuv

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat måndagen den 8 mars kl 07:09

Misstänkt drograttfylleri, centrum.

En personbil vägrar att stanna för den polispatrull som ämnar kontrollera den på Strandbadsvägen. Färden går vidare till Fältarpsvägen där personbilen kolliderar med polisbilen. Föraren av personbilen, en 29-årig man, medtas för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han misstänks inledningsvis också för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, misstänkt drograttfylleri och våldsamt motstånd. Passageraren medtas för förhör.

Brand

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 07:42

Brand i bostad, Ekeby

Samtal inkommer till sosab om en brand i villa i Ekeby. Polis, räddningstjänst och ambulans är på platsen och jobbar. I nuläget finns inga uppgifter om omfattning eller skadeläge. Uppdatering: Räddningstjänsten har släckt branden men är kvar och jobbar på platsen. Tre personer ska ha befunnit sig inne i bostaden vid tiden för branden, en person är avförd med ambulans till sjukhus. Uppdatering: Den person, en pojke över 15 år men under 18 år, som fördes med ambulans till sjukhus i samband med branden har avlidit. Händelsen rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet. Platsen är avspärrad. Anhöriga är underrättade.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 07:24

Larm om en man med stick- eller skärskador, Helsingborg.

Larm inkommer om en skadad man. Mannen tros ha tillfogats stick- eller skärskador. Polis och ambulans skickas till platsen. Den misstänkta brottsplatsen, ett trapphus på Håkan Lundbergs gata, spärras av. Uppdatering: Dörrknackning påbörjas i den aktuella trappuppgången. Uppdatering: Målsägande är förd med ambulans till sjukhus. Uppdatering: Polis arbetar fortfarande på den misstänkta brottsplatsen. I nuläget finns ingen misstänkt gripen. Målsägandes skador bedöms som allvarliga, enligt information från Region Skåne. Uppdatering: Ärendet rubriceras som grov misshandel och grovt rån.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeBjuv

Brott jämfört med riket