Henrik Mårtens Väg 4

276 36, Borrby

Henrik Mårtens Väg 4

276 36, Borrby

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Henrik Mårtens Väg 4 bor många i villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och kring millennieskiftet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje. Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

+27%

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 598 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 581 910 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Simrishamn betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Henrik Mårtens Väg 4 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1.7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20.51%

 (-1.14)

10.69%

 (-0.59)

0.242%

 (0.00)

Summa

31.442%

 (-1.73)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Simrishamn kommun (54 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen.

+60%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Österlen

15% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (18%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna BMW och Citroen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

2 969 meter från adressen ligger Skillinge Skola.

Närmaste grundskola är Borrby Skola (4 619 meter), som är en kommunal skola med ca 161 elever i årskurserna 1-6. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (550 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tio minuters gångväg (1093 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Formgivning, Leasingbolag, Personalutbildningar och Finans- & Bankverksamhet.

Formgivning

Leasingbolag

Personalutbildningar

Finans- & Bankverksamhet

Händelser och brott i närheten av Österlen

Trafikolycka - Ystad

Rapporterat söndagen den 17 juni kl 09:03

Östra Kustvägen, söder om Mälarhusen. Husbil och bil i olycka.

Polis kallas till platsen med anledning av en olycka mellan en husbil och en bil. Skadeläget är okänt. Olyckan har inträffat nära vägen ner till Sandhammaren. Uppdatering: 09.13 Enligt initiala uppgifter är det totalt 6 personer som är inblandade i olyckan. Eventuellt skadeläge är okänt i nuläget. 09.37 Både husbilen och bilen behöver bärgas från platsen. Minst en person kommer föras med ambulans till sjukhus. 10.15 Polisen är klar på platsen och har tagit upp en anmälan om trafikolycka. Trafiken flyter helt fritt.

Brand - Ystad

Rapporterat måndagen den 11 juni kl 06:59

Bilbrand, Löderup.

Polis och räddningstjänst larmas till Snickaregatan i Löderup med anledning av en bilbrand. På plats konstateras två bilar ha kommit till skada i samband med händelsen och ingen naturlig brandorsak konstateras initialt varpå en anmälan om skadegörelse upprättas. En av bilarna är helt utbränd och den andra har fått brandskador. Inge person är gripen eller skadad.

Trafikolycka - Simrishamn

Rapporterat torsdagen den 7 juni kl 02:28

Olycka mellan personbil och cyklist, Bruksgatan.

En personbil och en cyklist är inblandade i en olycka i korsningen Bruksgatan/Ehrnbergsvägen. Polis anlände kl 14.23. 14.53: Cyklisten, en man född -40, förs med ambulans till sjukhus.

49%
Sverige Österlen

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se