Henrik Mårtens Väg 4

276 36, Borrby Skåne Län

Henrik Mårtens Väg 4

276 36, Borrby Skåne Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring henrik mårtens väg 4 består till 96% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och kring millennieskiftet.

Sekelskifteshusen varierar i stil beroende på materialval. Stenhusen har ofta putsade fasader med detaljer i vitt trä medan trähusen bjuder på snickarglädje. Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Östra Hoby bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 55 år, vilket är högre än medelåldern i Simrishamn kommun (54 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Östra Hoby har 9% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 15% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (18%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 82%.

+27%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 598 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 3 581 910 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Simrishamn betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på henrik mårtens väg 4 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,51%

 (-1,14)

10,69%

 (-0,59)

0,242%

 (0,00)

Summa

31,442%

 (-1,73)

+60%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,8% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna BMW och Citroen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

2 969 meter från adressen ligger Skillinge Skola.

Närmaste grundskola är Borrby Skola (4 619 meter), som är en kommunal skola med ca 161 elever i årskurserna 1-6. Här har 96% av lärarna lärarexamen och det går 15 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (550 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tio minuters gångväg (1093 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Formgivning, Leasingbolag, Personalutbildningar och Finans- & Bankverksamhet.

Formgivning

Leasingbolag

Personalutbildningar

Finans- & Bankverksamhet

Arbetsmarknaden i Simrishamn

Jobb i närheten

Just nu finns det 46 lediga jobb i Simrishamn, vilket motsvarar 55% av alla lediga jobb i Skåne Län. Bland annat söker man:

- Bibliotekschef

- Jobbcoach/Utbildningscoach

- Lagerarbetare

- Djurskötare, djuruppfödning

- Personlig assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Simrishamns kommun , Kultur - och fritidsförvaltningen

- Allakando

- Resources On Internet Sweden AB / Roi Rekrytering

- Jens Tidala

- Assistans för dig i Sverige AB

55%
Skåne Län Simrishamn

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Östra Hoby

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 10 november kl 05:15

Bilist och cyklist som kolliderat, väg 1570, Gärsnäs.

Polis och ambulans skickas till väg 1570, Gärsnäs, där en bilist och en cyklist kolliderat. Enligt initiala uppgifter ska cyklisten vara vaken och talbar.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 november kl 02:41

Mälarhusvägen/Kustvägen, Mälarhusen. Två fordon i kollision.

Polis kallas till platsen med anledning av en olycka mellan en bil och en mindre lastbil. Skadeläget är okänt. Båda bilarna behöver bärgas från platsen och det har varit en viss trafikpåverkan.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 6 november kl 01:02

Trafikolycka, Riksväg 9, Kivik - Södra Mellby.

En personbil har kört in i en lätt lastbil på Riksväg 9 mellan Kivik och Södra Mellby. Den lätta lastbilen tillhör Trafikverket. Den lätta lastbilen stod på vägen för att ta hand om påkört vilt. Personbilen framfördes av en äldre dam. Enligt iinitiala uppgifter är det inga personskador. Polis, räddningstjänst samt ambulans skickas till platsen.

49%
Sverige Östra Hoby

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se