facebook_pixelNedre Holländaregatan 6 Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Nedre Holländaregatan 6

252 19 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Söder i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nedre Holländaregatan 6.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1939

Fastigheten på Nedre Holländaregatan 6 är ett flerfamiljshus byggt 1939.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Söder

Boendemiljön i Söder

I området kring Nedre Holländaregatan 6 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (75%).

Boendemiljön i Söder

En drönarbild över Söder

En drönare har flugit över Söder och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Söder från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Söder, Helsingborg
Helsingborgs idrottsmuseum
Simhallsbadet, Helsingborg
Helsingborgs Gummifabrik AB

Människorna i Söder

Människorna i Söder

Unga singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt i små- och medelstora städer

I Söder bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är styrketräning, film, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, andra länders kultur, gympa och workout, följa populära tv-serier, konst, utförsåkning och modenyheter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 42%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 799 kr, vilket är 42% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 981 052 kronor i lån.

-42%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Nedre Holländaregatan 6 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 41,8% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 48% fler röster än riksgenomsnittet.

S+48%

Bostadsmarknaden i Söder

i Söder pågår och planeras det för 313 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 9 objekt till salu i Eneborg

Just nu finns det 37 hyreslägenheter att byta till i närheten av Nedre Holländaregatan. Snitthyran är 6 364 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

431 meter från adressen ligger Trollsländans Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Kvantum Helsingborg på Carl Krooks Gata 30.

Lockas man av restaurangbesök finns Pitcher's Söder Helsingborg och Damas i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (491 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Stadsparken, ligger ca två minuters gångväg (280 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Simhallsbadet, mindre än en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Söder

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 20 januari kl 09:41

Buss och personbil i kollision, Hälsovägen.

En olycka har skett i korsningen mellan Hälsovägen och Norra Stenbocksgatan där en personbil uppges ha kört in i en buss. Övriga omständigheter kring olyckan är inledningsvis okända. Uppdatering: Olyckan tros ha orsakats av att personbilen kört mot rött ljus i korsningen och därefter kolliderat med bussen. Bärgningsarbetet på platsen är färdigt och trafiken rullar störningsfritt igen.

Skadegörelse

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 06:50

Larm om hög smäll från Erik Dahlbergs gata.

Flera uppringare till ledningscentralen berättade om en hög smäll från området kring Erik Dahlbergs gata i Helsingborg. När polis kom till platsen konstaterades mindre skador på entrén till en matbutik på adressen och platsen spärrades av. En teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen. Ärendet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse, men rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång. Uppdatering: Den tekniska undersökningen av platsen är färdig och avspärrningarna hävdes klockan 09.20.

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 9 januari kl 06:54

Man gripen misstänkt för inbrott, Prästgatan.

Uppringare larmar om att man hört glas krossas. Polispatruller skickas till platsen. Inbrott i en telefonbutik konstateras. Kort därpå grips en man i 20-årsåldern, misstänkt för inbrottet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigeSöder

Brott jämfört med riket