facebook_pixelPlanteringsvägen 50B Skåne län, Helsingborg - hitta.se
Hitta.se

Planteringsvägen 50B

252 40 Helsingborg, Helsingborg Skåne län

Adress i Planteringen i Helsingborg i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Planteringsvägen 50B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1980

Fastigheten på Planteringsvägen 50B är ett flerfamiljshus byggt 1980.

Bolån i Helsingborg - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Helsingborg. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Helsingborg

Boendemiljön i Planteringen

Boendemiljön i Planteringen

I området kring Planteringsvägen 50 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1940- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (42%).

Wikipediafoton från närområdet

Ramlösa station
Miatorp
Närlunda
Elinebergshusen

Människorna i Planteringen

Människorna i Planteringen

Unga och medelålders låginkomsttagarfamiljer med barn i multikulturella förortsområden till storstad

I Planteringen bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Helsingborgs kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (9%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är hårvård, alternativ hälsovård, astrologi, datorer, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, ungdomskultur, följa populära tv-serier, modenyheter och religionsfrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 15% som högutbildade. 37% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 8% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 39%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 18 161 kr, vilket är 33% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 200 791 kronor i lån.

-33%

Här i Helsingborg betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Planteringsvägen 50B gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,21% (-1,44)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

31,142% (-2,03)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 73% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+73%

Bostadsmarknaden i Planteringen

i Planteringen pågår och planeras det för 985 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Planteringen

Just nu finns det 18 hyreslägenheter att byta till i närheten av Planteringsvägen. Snitthyran är 5 840 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

72 meter från adressen ligger Nallens Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara åtta minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, COOP ELINEBERGSPLATSEN på Elinebergsplatsen 5.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (650 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Triangelskogen, ligger ca en minuts gångväg (134 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, åtta minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Planteringen

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 19 april kl 04:57

Olycka mellan buss och personbil, Järnvägsgatan.

Larm inkommer om en olycka mellan en personbil och en buss på Järnvägsgatan. Samtliga personer uppges vara ute ur fordonen. I nuläget finns inga uppgifter om eventuella personskador. Polis och ambulans kör till platsen. Fordonen står illa till och stör trafiken. Uppdatering: Ett körfält är öppet. Personbilen kommer att bärgas från platsen.

Brand

Rapporterat tisdagen den 13 april kl 07:09

Brand i soprum, Högaborg.

Larm inkommer om brand i ett soprum på Bryggaregatan. Polis skickas till platsen för att biträda räddningstjänsten och prata med eventuella vittnen. Branden släcks så småningom och inga personer uppges ha kommit till skada. Ärendet rubriceras inledningsvis som mordbrand.

Rån

Rapporterat lördagen den 10 april kl 07:09

Man rånad på klocka och halsband, Guldsmedsgatan.

Polispatruller larmas till akuten i Helsingborg efter att en man inkommit med misstänkta stick- eller skärskador. Det framkommer att mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha blivit utsatt för ett rån på Guldsmedsgatan. Gärningsmännen ska ha varit ett flertal mörkt klädda män med uppdragna luvor. De uppges ha varit i 20-årsåldern. Målsägande ska enligt initiala uppgifter ha blivit rånad på sin klocka och ett halsband. Den misstänkta brottsplatsen har varit avspärrad under natten. En anmälan om grovt rån har upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt gripen i ärendet. Polisen har ingen närmare uppgift om mannens skadeläge.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1034%
SverigePlanteringen

Brott jämfört med riket