Finessvägen 5 A

264 39, Klippan Skåne län

Finessvägen 5 A

264 39, Klippan Skåne län

Adress i Klippan i Klippan i Skåne län. Här bor Mikael.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Finessvägen 5 A består till 71% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60-talet och 20-talet.

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

I Klippan bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Klippan kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Klippan har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 57% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 75%.

-24%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 689 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 438 422 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Klippan betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Finessvägen 5 A gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1.5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20.75%

 (-0.90)

10.69%

 (-0.59)

0.242%

 (0.00)

Summa

31.682%

 (-1.49)

+109%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Saab i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från Ladugårdsvägen
518 Klippan 27 min
518 Stehag 35 min

tio minuters promenad bort finns Ladugårdsvägen som exempelvis tar dig till Klippan (518) och Stehag (518).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 674 meter från adressen ligger Förskolan Linnéa.

Närmaste grundskola är Bofinkenskolan (1 466 meter), som är en kommunal skola med ca 153 elever i årskurserna 1-6. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Musikskola (1 588 meter), som är en kommunal skola med ca 367 elever. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Kvantum på Hembygdsgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Villan - MiLgårdarna och 21:ans Restaurang & Pizzeria i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (114 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (136 meter) från adressen.

Företagande

Konferenser & Mässor

Konferensanläggningar & Kursgårdar

Svenska kyrkan

Golvläggare

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Arbetsmarknaden i Klippan

1%
Skåne län Klippan

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Klippan

Rån - Åstorp

Rapporterat lördagen den 13 oktober kl 08:17

Kvinna rånad, Åstorp.

Polis skickas till Åstorp, där en kvinna blivit rånad. Två maskerade gäringsmän uppges ha haft  kniv, och därigenom tvingat till sig hennes plånbok, mobil och nycklar. Kvinnan ska inte ha fått några fysiska skador i samband med rånet. Polispatrull möter upp kvinnan för att ta uppgifter till en anmälan.

Trafikolycka - Klippan

Rapporterat lördagen den 6 oktober kl 04:29

Rv13/Gamla vägen, Östra Ljungby. Kollision mellan två personbilar.

Två personbilar kolliderar i korsningen riksväg 13 och Gamla vägen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till platsen. Riksväg 13 är avstängd i båda färdriktningarna. Bärgare är beställd till två fordon. Två personer är avförda till sjukhus med ambulans, personernas skadestatus är just nu okänd. Det finns i nuläget ingen uppgift om hur olyckan gått till.

Trafikolycka - Klippan

Rapporterat onsdagen den 3 oktober kl 08:10

Personbil och cyklist, Kyrkogatan.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Kyrkogatan gällande en olycka mellan en personbil och en cyklist. Cyklisten uppges vara vaken och talbar inledningsvis.

12%
Sverige Klippan

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se