Finessvägen 5 A

264 39, Klippan

Finessvägen 5 A

264 39, Klippan

Adress i Klippan i Klippan i Skåne län. Här bor Mikael.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Finessvägen 5 A bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 60-talet och 20-talet.

Sextiotalshusen är ofta byggda helt eller delvis i tegel med större fönsterpartier för ökat ljusinsläpp. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Medelinkomsttagarfamiljer i bostadsrättsradhus i förorter till de större städerna

Vanliga intressen är jakt, meka med bilar, motorcyklar, rida, motorsport, astrologi, sportfiska, alternativ hälsovård, antikviteter och snickra/måla och bygga.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-24%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 689 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 438 422 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Klippan betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Finessvägen 5 A gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1.5 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20.75%

 (-0.90)

10.69%

 (-0.59)

0.242%

 (0.00)

Summa

31.682%

 (-1.49)

Låg medelålder i området

Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Klippan kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen.

+109%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 26,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Klippan

27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (23%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Saab i området.

Parkeringsplatser

Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

1 bostad till salu

Just nu finns 1 objekt till salu i anslutning till området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 674 meter från adressen ligger Förskolan Linnéa.

Närmaste grundskola är Bofinkenskolan (1 466 meter), som är en kommunal skola med ca 153 elever i årskurserna 1-6. Här har 79% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Musikskola (1 588 meter), som är en kommunal skola med ca 367 elever. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Kvantum på Hembygdsgatan 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Villan - MiLgårdarna och 21:ans Restaurang & Pizzeria i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (114 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (136 meter) från adressen.

Företagande

Konferenser & Mässor

Konferensanläggningar & Kursgårdar

Svenska kyrkan

Golvläggare

Byggmästare & Byggnadsentreprenörer

Händelser och brott i närheten av Klippan

Stöld - Perstorp

Rapporterat torsdagen den 21 juni kl 06:46

Pågående dieselstöld, Kronvägen.

En lastbilschaufför vaknar av att att han hör ljud utanför lastbilen och upptäcker att en okänd gärningsman slangar diesel från fordonet. Chauffören startar då lastbilen vilket tycks skrämma iväg gärningsmannen, som lämnar platsen i en skåpbil. Polis åker till platsen och upprättar en anmälan om stöld. Ca 50 liter diesel slangades.

Misshandel, grov - Perstorp

Rapporterat torsdagen den 14 juni kl 07:06

Centrala Perstorp, misshandel.

Polis kallades till sjukhuset i Helsingborg med anledning av att det kommit in en 16-årig pojke med skador. Mannen uppger att fem personer har slagit och sparkat på honom. Pojken har även blivit hotad i samband med misshandeln. En anmälan om grov misshandel och övergrepp i rättssak är upptagen. Brottet har enligt anmälan skett utomhus i de centrala delarna av Perstorp.

Trafikbrott - Åstorp

Rapporterat onsdagen den 13 juni kl 10:50

Kontroll av mc, Åstorp.

I Åstorp observerar civil motorcykepolis en mc på rull som saknar registreringsskylt. Motorcykelpolisen kör efter och bevittnar då hur föraren av den skyltlösa mc-n kör i hög hastighet, och i bland även på fel sida vägen. På Vramsvägen på väg söderut ska motorcykelpolisen  stoppa föraren, och slår då på ljud- och ljussignal, samt ger stopptecken med handen. Mc-föraren väljer dock att inte stanna på polisens stopptecken, utan kör i hög hastighet i från platsen. Motorcykelpolisen släpper då denne, men fortsätter dock samma väg fram, och hinner på Söderåsvägen/Malmövägen uppfatta hur mc-föraren kör av vägen. Föraren, en 21-årig man, försöker därefter att springa från platsen, men motorcykelpolisen kan köra efter och stoppa honom. Ambulans budas till platsen, och han förs till sjukhus. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och drograttfylleri. Enligt Region Skåne ska mannens skador vara lindriga.

12%
Sverige Klippan

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se