Pulpetvägen 4

246 50, Löddeköpinge

Pulpetvägen 4

246 50, Löddeköpinge

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Pulpetvägen 4 bor många i villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80-talet och kring millennieskiftet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-12%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 894 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 457 770 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Kävlinge betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Pulpetvägen 4 gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3.7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

18.51%

 (-3.14)

10.69%

 (-0.59)

0.242%

 (0.00)

Summa

29.442%

 (-3.73)

Hög medelålder i området

Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Kävlinge kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen.

+78%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 41,4% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Ålstorp

27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (27%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

194 meter från adressen ligger Skönadals förskola.

Närmaste grundskola är Skönadalsskolan (0 meter), som är en kommunal skola med ca 487 elever i årskurserna 1-6. Här har 93% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (775 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (71 meter) från adressen.

Företagande

Organisationskonsulter

Teknik - Konsulter & Analyser

Industriautomation

Sport- & Idrottsanläggningar

Bilverkstäder

Arbetsmarknaden i Kävlinge

Jobb i närheten

Just nu finns det 68 lediga jobb i Kävlinge, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Skåne län. Bland annat söker man:

- Account manager

- Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

- Personlig assistent

- Distriktssköterska

- Löneadministratör

Exempel på företag som anställer just nu:

- Svenska Trygghetslösningar AB

- Nytida

- Jättekompis Assistans AB

- Te Crea Care AB

- Svensk Cater

2%
Skåne län Kävlinge

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Ålstorp

Trafikolycka - Landskrona

Rapporterat lördagen den 21 juli kl 11:43

Personbil och MC, E6, Häljarp.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till E6:an där en personbil och en MC är inblandade i en olycka i höjd med Häljarp i norrgående riktning. Det är oklart hur olyckan har gått till, MC-föraren kontrolleras av sjukvårdspersonal på plats med oklara skador. Det är även oklart om vederbörande behöver föras till sjukhus. En bärgare är beställd till MC'n. 11.45: MC'n kan puttas åt sidan och vägen är helt öppen för trafik igen. Det finns ingen uppgift om att MC-föraren har förts till sjukhus. Båda förarna blåser negativt i polisens sållningsinstrument. 

Brand - Kävlinge

Rapporterat måndagen den 9 juli kl 05:56

Brand i radhus, Björkenäsparken.

Polis, ambulans och räddningstjänst åker till Björkenäsparken med anledning av en brand i ett radhus. ingen person ska enligt initiala uppgifter finnas kvar i huset. Övriga omständigheter är inledningsvis okända.

Trafikolycka, singel - Kävlinge

Rapporterat söndagen den 8 juli kl 10:43

Singelolycka med personbil, E6 trafikplats Lundåkra.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordras till E6 och trafikplats Lundåkra, Saxtorp, med anledning av en singelolycka. Enligt uppgift har en personbil voltat. Olyckan har skett i södergående riktning strax innan trafikplatsen. Bärgare beställs till platsen. Skadeläget är inledningsvis oklart.

34%
Sverige Ålstorp

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se