Pulpetvägen 4

246 50, Löddeköpinge Skåne Län

Pulpetvägen 4

246 50, Löddeköpinge Skåne Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring pulpetvägen 4 består till 77% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80- och kring millennieskiftet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Västra Karaby bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Kävlinge kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (36%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Västra Karaby har 19% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (27%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 44% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 46% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 83%.

-12%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 894 kr, vilket är 12% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 457 770 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Kävlinge betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på pulpetvägen 4 gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

18,51%

 (-3,14)

10,69%

 (-0,59)

0,242%

 (0,00)

Summa

29,442%

 (-3,73)

+78%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 41,4% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

1 bostad till salu

Just nu finns 1 objekt till salu i anslutning till området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

194 meter från adressen ligger Skönadals förskola.

Närmaste grundskola är Skönadalsskolan (0 meter), som är en kommunal skola med ca 487 elever i årskurserna 1-6. Här har 93% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (775 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (71 meter) från adressen.

Företagande

Organisationskonsulter

Teknik - Konsulter & Analyser

Industriautomation

Sport- & Idrottsanläggningar

Bilverkstäder

Arbetsmarknaden i Kävlinge

Jobb i närheten

Just nu finns det 74 lediga jobb i Kävlinge, vilket motsvarar 2% av alla lediga jobb i Skåne Län. Bland annat söker man:

- Sjuksköterska, grundutbildad

- Butikssäljare, fackhandel

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- ST-läkare

- Tandläkare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Attendo

- Elgiganten AB

- Kävlinge kommun , Gruppboende demens - Billingshäll Kävlinge

- Region Skåne , Skånes universitetssjukvård , Närvård

- Folktandvården Skåne AB

2%
Skåne Län Kävlinge

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Västra Karaby

Trafikolycka

Rapporterat lördagen den 10 november kl 04:21

Flera personbilar i kollision, E6 Flädie.

En trafikolycka inträffar i södergående körriktning på E6 i höjd med Flädie där flera personbilar kolliderar. Det är inledningsvis okänt om någon kommit till skada. Polis skickas till platsen för kontroll.

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 9 november kl 10:49

Mårtensgatan. Bil och person i olycka.

Polis kallas till platsen med anledning av att en person blivit påkörd. Skadeläget och övriga omständigheter är okända i nuläget. 11.25 Det är en kvinna som är påkörd och hon är förd med ambulans till sjukhus. Föraren av bilen är en man i 45-års åldern. Polisen är klar på platsen och har tagit upp en anmälan om trafikolycka.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 05:19

Två personbilar som kolliderat, E6, Lödde, Hofterup.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till E6 Lödde Norra-trafikplats Lundåkra, Hofterup, där två personbilar kolliderat. Olyckan ska vara en kökrock, och samtliga inblandade ska vara ute ur bilarna. Det råder dimma på platsen. Det finns initialt inga uppgifter om personskador i samband med olyckan. 17.37 Ett körfält i norrgående är öppet för trafik. En av bilarna kommer att bärgas från platsen.

34%
Sverige Västra Karaby

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se