facebook_pixelNorra Promenaden 3B Skåne län, Lund - hitta.se
Hitta.se

Norra Promenaden 3B

222 40 Lund, Lund Skåne län

Adress i Centrala staden i Lund i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Norra Promenaden 3B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1983

Fastigheten på Norra Promenaden 3B är ett flerfamiljshus byggt 1983.

Bolån i Lund - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Lund. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Lund

Boendemiljön i Centrala staden

Boendemiljön i Centrala staden

I området kring Norra Promenaden 3 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Boendemiljön i Centrala staden

Fyra drönarbilder över Centrala staden

En drönare har flugit över Centrala staden och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Centrala staden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Livets museum
Lindebergska skolan
Lunds Allhelgonaförsamling
Quennerstedtska villan

Människorna i Centrala staden

Människorna i Centrala staden

Äldre och pensionerade par med höga inkomster i bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Centrala staden bor 56% kvinnor och 44% män. Medelåldern i området är 63 år, vilket är högre än medelåldern i Lunds kommun (44 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (53%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är teater, litteratur, golf, vin och vinprovning, konst, näringsliv och samhällsekonomi, utrikespolitik, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i offentlig sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 10% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i offentlig sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 475 kr, vilket är 5% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 645 492 kronor i lån.

+5%

Här i Lund betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Norra Promenaden 3B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 21,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 189% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+189%

Bostadsmarknaden i Centrala staden

i Centrala staden pågår och planeras det för 127 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Norra Promenaden. Snitthyran är 8 638 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

266 meter från adressen ligger Holken Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara tio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Trollebergsvägen 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Sushi 2go och Paradis Biljard & Restaurang i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (930 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, UB-parken, ligger ca två minuters gångväg (273 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Centrala staden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skottlossning, misstänkt

Rapporterat onsdagen den 21 april kl 07:59

Larm om skottlossning, Papegojelyckan.

Uppringare larmar om en misstänkt skottlossning i området kring Örnvägen. Flera polispatruller, däribland helikopter och hundpatrull, skickas till platsen. I nuläget har inga skadade personer anträffats. Ett större område är avspärrat och patrullerna arbetar med informationsinhämtning. Uppdatering: Dörrknackning påbörjas. Uppdatering: Patrullerna på plats har säkrat spår som tyder på att en skottlossning ägt rum. Avspärrningarna kvarstår. Uppdatering: En anmälan om vapenbrott upprättas. Uppdatering: Avspärrningarna är hävda och polis är klar på plats.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 07:37

Påkörd person, Stilgjutaregatan.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård är på väg till olycksplatsen. Enligt initiala uppgifter har en kvinna blivit påkörd av en personbil. Oklart skadeläge. Uppdatering: En kvinna i 25-års åldern förs till sjukhus, oklart skadeläge. Kvinnan har kommit cyklandes när hon blev påkörd. Polis har nu lämnat platsen, en anmälan om trafikolycka upprättas.

Brand

Rapporterat lördagen den 10 april kl 11:50

Centralt. Brand i lägenhet.

En polispatrull under patrullering blir av allmänhet uppmärksammade på att det luktar rök och bränt utomhus på Tullgatan. Vid kontroll konstateras brand i en lägenhet, räddningstjänst och ambulanssjukvård tillkallas. Det är just nu okänt om någon person är skadad. Uppdatering kl. 23.53: Räddningstjänsten har släckt branden och lägenheten är genomsökt, ingen person befann sig där.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
525%
SverigeCentrala staden

Brott jämfört med riket