facebook_pixelBodekullsgatan 23B Skåne län, Malmö - hitta.se

Bodekullsgatan 23B

214 40 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Sofielund i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Bodekullsgatan 23B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1942

Fastigheten på Bodekullsgatan 23B är ett flerfamiljshus byggt 1942.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Sofielund

Boendemiljön i Sofielund

I området kring Bodekullsgatan 23 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1940- och 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (61%).

Wikipediafoton från närområdet

Tangopalatset
Annelund, Malmö
Sofielunds distrikt
Malmö

Människorna i Sofielund

Människorna i Sofielund

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Sofielund bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (0%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 60% som högutbildade. 21% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 054 kr, vilket är 30% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 698 624 kronor i lån.

-30%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Bodekullsgatan 23B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 31,0% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 287% fler röster än riksgenomsnittet.

V+287%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Sorgenfri

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Bodekullsgatan. Snitthyran är 5 565 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor och två grundskolor i närheten

295 meter från adressen ligger Lekhusets förskola.

Närmaste grundskola är Stenkulaskolan (421 meter), som är en kommunal skola med ca 583 elever i årskurserna 1-9. Här har 70% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Amiralsgatan 68.

Lockas man av restaurangbesök finns Family Pub och Folk Mat & Möten i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1418 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Enskifteshagen, ligger ca tre minuters gångväg (389 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Let's Sport Girls, sex minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sofielund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat fredagen den 27 november kl 03:57

Sparkcyklist och personbil i kollision på Celsiusgatan.

En olycka inträffade på Celsiusgatan vid korsningen med Östra Farmvägen där en person på en sparkcykel körde in i en personbil. Sparkcyklisten fördes för kontroll till sjukhus med ambulans. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Försvunnen person

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 01:45

Försvunnen man, Malmö.

Polis larmas till centrala Malmö med anledning av att anhöriga vill anmäla en man försvunnen. Mannen är i 80-års åldern och sågs senast vid 09-tiden i närheten av Lugna gatan. Mannen är cirka 175 cm lång och har grått hår i en "rufsig" frisyr samt grå skäggväxt. Han var vid försvinnandet iklädd en grå tröja, blåa jeans och svarta skor. Mannen kan uppträda förvirrat men är rask i sin gångstil. Polisen vill nu uppmana allmänhet i Malmö att hålla ögonen öppna och ringa 114 14 om man tror sig ha sett mannen sedan cirka 09.00. Om man tror sig se mannen just nu vill vi att man ringer 112 och ber att få tala med polisen. 13.49 Mannen är anträffad utav allmänhet i centrala Malmö. Han är oskadd och körs tillbaka till sin hemadress utav polispatrull.

Mord/dråp, försök

Rapporterat söndagen den 22 november kl 09:36

Larm om bråk vid Möllevångstorget, en gripen för försök till mord.

Polis larmas till Möllevångstorget med anledning av ett bråk. På platsen anträffas en person med misstänkta stick eller skärskador. Personen förs in till sjukhus. Polisen har spärrat av den förmodade brottsplatsen, som är utomhus på Bergsgatan/Smedjegatan. En person har gripits i närområdet, händelsen utreds som försök till mord. Har du gjort iakttagelser? Hör av dig till oss på 114 14 och lämna tips.   21.55 Förtydligande: Den drabbade fördes in till sjukhus med polisbil. Såväl den drabbade som den misstänkte är av manligt kön. För närvarande har polisen ingen uppgift om ålder. Den förmodade brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på teknisk undersökning. 22.12 Dörrknackning har påbörjats i området.  Den misstänkte greps mellan sjukhusområdet och Triangelns tågstation. Gripandeplatsen är även avspärrad i väntan på närmre undersökning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeSofielund

Brott jämfört med riket