facebook_pixelBranteviksgatan 5B Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Branteviksgatan 5B

214 41 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Sofielund i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Branteviksgatan 5B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1957

Fastigheten på Branteviksgatan 5B är ett flerfamiljshus byggt 1957.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Sofielund

Boendemiljön i Sofielund

I området kring Branteviksgatan 5 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (74%).

Boendemiljön i Sofielund

En drönarbild över Sofielund

En drönare har flugit över Sofielund och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Sofielund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Zlatan Court
Emilstorp
Östra Sorgenfri
Sofielunds distrikt

Människorna i Sofielund

Människorna i Sofielund

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Sofielund bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 40 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (11%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 25% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 20% har endast grundskoleutbildning. 15% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 21 161 kr, vilket är 22% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 807 501 kronor i lån.

-22%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Branteviksgatan 5B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 267% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+267%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 10 objekt till salu i Nobeltorget

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Branteviksgatan. Snitthyran är 5 883 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sju förskolor i närheten

236 meter från adressen ligger Annelunds förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Nära på Amiralsgatan 68.

Lockas man av restaurangbesök finns Folk Mat & Möten och Royal Pool Hall i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1140 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Enskifteshagen, ligger ca två minuters gångväg (234 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Sofielund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 26 januari kl 09:53

Skadad man anträffad på Amiralsgatan.

Polis skickades till Amiralsgatan med anledning av en skadad man som anträffats på platsen. i samband med att patrull anländer fördes mannen med ambulans till sjukhus där hans skadeläge bedöms som livshotande. Polis är på plats där mannen anträffades och arbetar med att utreda vad det är som har hänt. Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord. Uppdatering: En man är gripen som misstänkt i ärendet. Han greps på plats av polis. Uppdatering: Den gripne mannen är 59 år gammal och förd till polisstationen. Kriminaltekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen och ytterligare polispersonal arbetar bland annat med dörrknackning bland de boende i området. Uppdatering: Den tekniska undersökningen är genomförd och platsen har även undersökts utav en specialsökhund. Polisen är nu klara på platsen, avspärrningen är hävd. För närvarande finns inga fler uppgifter att lämna i ärendet.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 05:15

Larm om påkörd person, Danska vägen.

Larm inkommer om en påkörd person i korsningen Danska vägen/ Scheelegatan. En förare av en elsparkcykel är skadad. Den bil som ska ha varit inblandad i olyckan är inte kvar. Polis, räddningstjänst och ambulans kör till platsen. Uppdatering: Den skadade förs med ambulans till sjukhus.

Övrigt

Rapporterat söndagen den 17 januari kl 08:53

Möllevången. Falskt larm.

Polisens regionledningscentral får samtal om ett pågående bråk i en bostad på Möllevången. Polis skickas till adressen. När polis kommit på plats, visade det sig att det inte handlade om något bråk. En kvinna på adressen önskade anmäla en annan icke akut händelse och uppgav felaktiga uppgifter i syfte att få snabbare hjälp. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, misstänks nu för falskt larm.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeSofielund

Brott jämfört med riket