facebook_pixelDalslandsgatan 7 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Dalslandsgatan 7

214 30 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Möllevången i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Dalslandsgatan 7.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1938

Fastigheten på Dalslandsgatan 7 är ett flerfamiljshus byggt 1938.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Möllevången

Boendemiljön i Möllevången

I området kring Dalslandsgatan 7 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (36%).

Wikipediafoton från närområdet

Södervärnstornet
Spårvägsgatan
Lönngatan
Oscar Olsson-museet

Människorna i Möllevången

Människorna i Möllevången

Unga urbana singelhushåll med lägre inkomster i hyresrätt i innerstad eller citynära förort

I Möllevången bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 38 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är modenyheter, andra länders kultur, segling, utrikespolitik, näringsliv och samhällsekonomi, vin och vinprovning, konst, jämställdhetsfrågor, skönhetsvård och styrketräning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 21% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 22% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 53%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 822 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 542 212 kronor i lån.

-34%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Dalslandsgatan 7 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Vänsterpartiet det största partiet med 30,8% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 285% fler röster än riksgenomsnittet.

V+285%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 261 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Dalaplan

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Dalslandsgatan. Snitthyran är 6 035 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

203 meter från adressen ligger Daggmaskens Föräldrakooperativa Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Södra Förstadsgatan 124.

Lockas man av restaurangbesök finns A Olivias Deli Salladsbar & Catering och Bruschetta i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (720 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Heleneholmsparken, ligger ca fyra minuters gångväg (448 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Friskis&Svettis, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Möllevången

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat lördagen den 17 april kl 08:50

Misshandel på Augustensborgsgatan.

Polispatrull larmas till platsen där det ska vara bråk mellan flera personer.  På plats grips en kvinna som misstänks för att ha slagits, kastat glasburkar och sparkat mot en hund. Kvinnan som är i 30-års åldern misstänks för misshandel, försök till misshandel och djurplågeri.

Brand

Rapporterat lördagen den 17 april kl 07:09

Brand i kök, Sigtunagatan.

Larm inkommer om en brand i ett kök. Polis, räddningstjänst och ambulans kör till platsen. En kvinna och ett barn har befunnit sig i bostaden och andats in rök, de kontroleras av ambulans på plats men behöver ej medfölja till sjukhus. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Orsaken till branden uppges vara torrkokning.

Misshandel

Rapporterat måndagen den 12 april kl 11:18

Skadad man inkommer till sjukhuset, Ruth Lundskogs gata.

Personal på sjukhuset larmar om att en skadad man inkommit till akuten. Mannen, som är i 20-årsåldern, har misstänkta stick- eller skärskador. Han har körts till sjukhuset i ett privat fordon. Polispatruller är på plats på sjukhuset för att höra honom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeMöllevången

Brott jämfört med riket