facebook_pixelNorra Vallgatan 70 Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Norra Vallgatan 70

211 22 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Malmö Sankt Petri i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Norra Vallgatan 70.

Hitta hit

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

I området kring Norra Vallgatan 70 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1940- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (46%).

Boendemiljön i Malmö Sankt Petri

Tre drönarbilder över Malmö Sankt Petri

En drönare har flugit över Malmö Sankt Petri och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Malmö Sankt Petri från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Jörgen Kocks hus
Hotell Savoy
Älvsborgsbron, Malmö
Hotell Kramer

Människorna i Malmö Sankt Petri

Människorna i Malmö Sankt Petri

Unga urbana singelhushåll med goda inkomster i bostadsrätt i innerstad eller citynära förort

I Malmö Sankt Petri bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 39 år, vilket är lägre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (3%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 48% som högutbildade. 21% har gymnasieutbildning och 3% har endast grundskoleutbildning. 44% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 35 931 kr, vilket är 32% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 159 510 kronor i lån.

+32%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Norra Vallgatan 70 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 26,4% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 109% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+109%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 107 lägenheter och snittpriset är 27 482 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 14 objekt till salu i Västra Hamnen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Norra Vallgatan. Snitthyran är 9 627 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

282 meter från adressen ligger Lorens förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Malmö Central på Skeppsbron 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Nyströms Gastronomi & Catering och Restaurang Nya Natalie i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (42 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Kungsparken, ligger ca tre minuters gångväg (378 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Malmö Sankt Petri

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 07:46

Värnhem. Brand i underjordiskt garage.

Det brinner i ett underjordiskt garage på Östra Förstadsgatan. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till adressen. Det ligger en livsmedelsbutik i anslutning till garaget, butiken är utrymd på människor. Det är just nu för Polisen okänt vad det är som brinner. Det finns just nu ingen uppgift om personskada. Räddningstjänstens arbete pågår. Händelsen är en räddningsinsats som leds av räddningstjänsten. Polis är på plats för att bistå räddningstjänsten och för att utreda om brott kan misstänkas. Uppdatering kl. 22.45: Det var en moped som av okänd anledning brann i garaget. Polisen upprättar anmälan om skadegörelse.

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 8 januari kl 07:11

Uppringare ehittar bullar med glas, Västra Sorgenfri.

En uppringare berättar att hon anträffat bullar innehållande glasbitar längs Hantverkaregatan. Uppringaren plockar upp de bullar hon hittar för att förhindra att hundar äter upp dem. Anmälan om försök till skadegörelse upprättas. Vittnesuppgifter, tips och andra iakttagelser mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Brand

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 05:52

Brand i lokal, Södra Förstadsgatan.

Det brinner i en lägenhet på Södra Förstadsgatan. Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats. Det är oklart om det finns personer kvar i lägenheten. Uppdatering: Kasinogatan samt delar av Södra Förstadsgatan är avstängd. Uppdatering: Branden är i en tandläkarlokal och inte i en lägenhet. Inga personer är kvar i lokalen och i nuläget behöver man inte evakuera resten av byggnaden. Uppdatering: Polis är klara på platsen. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
719%
SverigeMalmö Sankt Petri

Brott jämfört med riket