facebook_pixelTornfalksgatan 4B Skåne län, Malmö - hitta.se
Hitta.se

Tornfalksgatan 4B

215 60 Malmö, Malmö Skåne län

Adress i Eriksfält i Malmö i Skåne län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tornfalksgatan 4B.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1964

Fastigheten på Tornfalksgatan 4B är ett flerfamiljshus byggt 1964.

Bolån i Malmö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Malmö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Malmö

Boendemiljön i Eriksfält

Boendemiljön i Eriksfält

I området kring Tornfalksgatan 4 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (75%).

Wikipediafoton från närområdet

Kulladal
Eriksfälts distrikt
Eriksfälts församling
Munkhättegatan

Människorna i Eriksfält

Människorna i Eriksfält

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

I Eriksfält bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 52 år, vilket är högre än medelåldern i Malmös kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 17% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 50%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 876 kr, vilket är 27% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 000 096 kronor i lån.

-27%

Här i Malmö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Tornfalksgatan 4B gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,0 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,24% (-0,41)

10,69% (-0,59)

0,242% (0,00)

Summa

32,172% (-1,00)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 47,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 69% fler röster än riksgenomsnittet.

S+69%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 250 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Söderkulla

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Tornfalksgatan. Snitthyran är 6 126 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fem förskolor i närheten

151 meter från adressen ligger Söderkulla Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum Nydala på Nydalatorget 4.

Lockas man av restaurangbesök finns Pub Vagabond i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (890 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (105 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Eriksfält

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 06:53

Lindängen, Högaholm och Söderkulla. Hotfull man.

Polisens regionledningscentral får samtal om att en man, beväpnad med ett tillhygge, uttryckt hot mot människor på en buss. Mannen har stigit av bussen i höjd med Lindängens centrum. Polis skickas till platsen. Mannen eftersöks i närområdet utan resultat. Efterhand kommer nya samtal om en hotfull man på Högaholm och Söderkulla, uppgifterna talar för att det är samma man som varit hotfull på bussen. Mannen lokaliseras, med hjälp av vittnen, till en lägenhet på Tornfalksgatan strax efter kl. 18. När ingripande ska ske mot mannen, uttrycker han hot mot polis. Polisen har bland annat använt helikopter i sökandet efter mannen. Mannen är gripen som misstänkt för olaga hot och hot mot tjänsteman.                 

Vapenlagen

Rapporterat torsdagen den 4 mars kl 12:54

Man gripen för brott mot vapenlagen, södra Malmö.

Polis larmas till en adress i utkanten av södra Malmö med anledning av att det hörts en smäll från ett hus. I huset anträffar polispatrullerna en man, som efter närmre kontroll misstänks ha avlossat ett eller flera skott i anslutning till sin bostad. Ingen annan person uppges ha befunnit sig i den aktuella bostaden vid tiden för händelsen. Ingen person har kommit till fysisk skada. Mannen, som är i 60-års åldern, är nu gripen och misstänkt för brott mot vapenlagen. Polisen är klara på platsen. Anmälan upprättas. Uppdatering kl. 15.30: Anmälan om framkallande av fara för annan samt grovt vapenbrott är upprättad.

Brand

Rapporterat lördagen den 20 februari kl 06:56

Larm om brand i trapphus

Räddningstjänst och Polis larmas till en brand i ett flerfamiljshus på Gymnasistgatan i Malmö. På platsen konstateras att en behållare briserat i entrén till trapphuset. Detta har orsakat brandskador samt en krossad ruta på portdörren. Ingen person har kommit till fysisk skada. Polisen är klara på platsen och utreder händelsen som anlagd, rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
441%
SverigeEriksfält

Brott jämfört med riket