Bryggavägen 133 A

178 51, Ekerö Stockholms län

Bryggavägen 133 A

178 51, Ekerö Stockholms län

Adress på GällstaöEkerö i Stockholms län. Här bor Emily, Patrik, Michael, Birgitta och Marie och elva företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Bryggavägen 133 A består till 80% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 80- och 20-talet.

Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Fyra drönarbilder över Gällstaö

En drönare har flugit över Gällstaö och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Gällstaö från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Unga barnfamiljer med höga inkomster och stora lån i nybyggda villor kring de större städerna

På Gällstaö bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är lägre än medelåldern i Ekerö kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, fotboll, bild-/ljudanläggningar, värdepapper och värdepappersaffärer, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning, längdskidåkning, privatekonomiska frågor och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Gällstaö har 28% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 34% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (30%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 56% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 8% har endast grundskoleutbildning. 56% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 84%.

-7%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 241 kr, vilket är 7% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 247 633 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Ekerö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Bryggavägen 133 A gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,6 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,25%

 (-2,40)

12,08%

 (0,80)

0,242%

 (0,00)

Summa

31,572%

 (-1,60)

+71%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 39,8% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 71% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Bostadsmarknaden i kvarteret

2 bostäder till salu

Just nu finns 2 objekt till salu i anslutning till området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

636 meter från adressen ligger Förskolan Ångbåten Gällstaö.

Närmaste grundskola är Söderholmsskolan (1 773 meter), som är en kommunal skola med ca 369 elever i årskurserna 1-6. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Stockholms Transport och Fordonstekniska Gymnasium (3 217 meter), som är en kommunal skola med ca 193 elever. Här har 50% av lärarna lärarexamen och det går 13 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Jungfrusund och Gandhi i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (87 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (102 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter, Frisörer, Gym & Motion, Naprapater och Sjukgymnaster.

Organisationskonsulter

Frisörer

Gym & Motion

Naprapater

Sjukgymnaster

Arbetsmarknaden på Ekerö

Jobb i närheten

Just nu finns det 62 lediga jobb på Ekerö, vilket motsvarar 0% av alla lediga jobb i Stockholms län. Bland annat söker man:

- Barnflicka/Barnvakt

- Account manager

- Demontör/Återvinningsarbetare

- Barnskötare

- Lärare i förskola/Förskollärare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Messamigos AB Nannyakuten

- Svenska Trygghetslösningar AB

- Office Recycling

- FÖRSKOLAN ÅNGBÅTEN AB

- Ekerö kommun

0%
Stockholms län Ekerö

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Gällstaö

Trafikhinder

Rapporterat lördagen den 20 oktober kl 08:45

Flera samtal om en person som går på motorvägen vid trafikplats Hallunda.

Personen har setts gå vid sidan av vägen mot trafiken på E4:an vid avfarten mot Hallunda. Polis har kallats till platsen.

Rån övrigt

Rapporterat lördagen den 13 oktober kl 04:00

En person blivit nedsparkad och rånad på jacka, telefon och plånbok i Skärholmen.

En flertal personer ska ha gett sig på en person och sparkat ned denne. Brottsoffret har i samband med det blivit bestulen på jacka, telefon och plånbok. Gärningspersonerna ska efter detta ha lämnat platsen. Polis är på plats och den person som har blivit rånad behöver inte uppsöka sjukhus. Polispatruller och hund söker i närområdet.  En förundersökning om rån inledd.

Stöld

Rapporterat tisdagen den 9 oktober kl 07:26

Anmälan om grov stöld efter att bil körts in i galleria i Skärholmen.

Klockan 03.45 inkom larm om att okända gärningspersoner kört in med minst en bil i Skärholmens galleria och sedan tillgripit gods från en klädbutik. Ingen är på tisdagsmorgonen gripen för händelsen som rubriceras som grov stöld. En bil som misstänks vara inblandad i händelsen stod kvar utanför centrum. Denna är tagen i beslag. En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att göras under dagen.

57%
Sverige Gällstaö

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se