facebook_pixelSätuna 5 Stockholms län, Färentuna - hitta.se

Sätuna 5

179 97 Färentuna, Ekerö Stockholms län

Adress i Färentuna i Färentuna i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sätuna 5.

Hitta hit

En villa byggd 1985

På adressen finns en villa byggd 1985. Huset är 90 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Färentuna.

Värderingen är 48 444 kr/m²

Villan på Sätuna 5 värderas till ca 4 360 000 kr (48 444 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

4 360 000 kr

Bolån i Färentuna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Färentuna. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Färentuna

Tomten är ca 2314 kvadratmeter

Tomten, SÄTUNA 1:49, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SÄTUNA 1:49 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Färentuna

Boendemiljön i Färentuna

Området kring Sätuna 5 består till 26% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda på 1950- och 1970-talet.

Boendemiljön i Färentuna

Fyra drönarbilder över Färentuna

En drönare har flugit över Färentuna och tagit fyra bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Färentuna från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Färingsö distrikt
Färentuna härad
Stav (småort)
Färingsö

Människorna i Färentuna

Människorna i Färentuna

Äldre höginkomsttagarfamiljer med äldre barn i villa i förorter kring de större städerna

I Färentuna bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Ekerös kommun (48 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 56% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 579 kr, vilket är 9% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 017 142 kronor i lån.

+9%

Här i Ekerö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sätuna 5 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,6 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,25% (-2,40)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

31,572% (-1,60)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 23,4% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 28% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+28%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i Färentuna

i Färentuna pågår och planeras det för 0 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 1 objekt till salu i Munsö

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

1 079 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Eken.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (278 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (315 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Färentuna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Olaga hot

Rapporterat onsdagen den 25 november kl 07:40

Okänd gärningsperson är misstänkt för grovt olaga hot genom att ställa  ett misstänkt farligt föremål utomhus i Hässelby villastad.

Polisen spärrade av kring det misstänkta farliga föremålet och nationella bombskyddet var på plats och oskadliggjorde föremålet som visade sig vara ofarligt. Under tiden som platsen var avspärrad påverkade det kollektivtrafiken som kör buss i området. På platsen samverkade polisen med bland annat räddningstjänsten, ambulans och personal från stadsdelsförvaltningen. De boende som under natten har varit evakuerade till en lokal i närheten har kunnat återvända till sina bostäder.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 07:15

Två bilister har kolliderat i Hässelby Villastad. Ingen person är skadad men enligt den ena parten luktar den andra föraren alkohol.

På plats kan patrullen konstatera att det rör sig om en mindre olycka där den ena bilisten backat in i det andra fordonet som stod stilla. Ingen brottsmisstanke i samband med olyckan. 

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 19 november kl 05:21

En fotgängare har blivit påkörd av en bilist på Astrakangatan men är inte allvarligt skadad.

Patrullen  kommer inte att rapportera någon av de inblandade för brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
6%
SverigeFärentuna

Brott jämfört med riket