facebook_pixelSkodonsvägen 8 Stockholms län, Hägersten - hitta.se

Skodonsvägen 8

126 77 Hägersten, Stockholm Stockholms län

Adress i Solberga i Hägersten i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skodonsvägen 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Skodonsvägen 8 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Hägersten - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hägersten. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Hägersten

Boendemiljön i Solberga

Boendemiljön i Solberga

I området kring Skodonsvägen 8 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (301%).

Boendemiljön i Solberga

Två drönarbilder över Solberga

En drönare har flugit över Solberga och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Solberga från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Solbergaskogen
Solberga, Stockholm
Västberga gård
Klacktorget

Människorna i Solberga

Människorna i Solberga

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Solberga bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (5%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 101 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 823 304 kronor i lån.

-11%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Skodonsvägen 8 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 137% fler röster än riksgenomsnittet.

V+137%

Bilägande

Man kör gärna Opel och Suzuki i området.

Opel
Suzuki

Bostadsmarknaden i Solberga

i Solberga pågår och planeras det för 334 lägenheter och snittpriset är 58 676 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Älvsjö Solberga

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Skodonsvägen. Snitthyran är 10 909 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor och en grundskola i närheten

162 meter från adressen ligger Solbergaskolans grundsärskola Broskolan, F–5/6.

Närmaste grundskola är Solbergaskolan (162 meter), som är en kommunal skola med ca 307 elever i årskurserna 1-6. Här har 82% av lärarna lärarexamen och det går 14 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo Solberga på Klackvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns E4 Baren och Spiskroken i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (2047 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (37 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Solberga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 05:45

Räddningstjänsten har larmats till ett boende i Älvsjö med anledning av befarad brand i en lägenhet.

Patruller är beordrade för att biträda räddningstjänsten under deras arbete. Uppdatering klockan 18:00 Det kommer svart rök från fastigheten men det syns ingen öppen brand. Ett flertal boende har spontanevakuerat  men det finns ingen uppgift om att någon är skadad. Polispatrullerna biträder räddningstjänsten med att spärra av infarterna till Grossistvägen från Huddingevägen när de arbetar på platsen. Uppdatering klockan 19:55 Den lägenhet som branden startat i kommer att spärras av för en teknisk undersökning. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att skivas.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat tisdagen den 24 november kl 10:00

En person misstänks för rattfylleri, grov olovlig körning och smitning från trafikolycka i Solberga.

Polis kallades till Solberga efter att en bil blivit påkörd bakifrån av en annan bil, som därefter körde mot rött och lämnade platsen. Målsägaren kunde följa efter den misstänkte och ge polisen information om var bilen befann sig. Polisen har omhändertagit den misstänkte enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och han misstänks för smitning från trafikolycka, rattfylleri och grov olovlig körning.  

Stöld

Rapporterat onsdagen den 18 november kl 07:59

Polis kallas till Midsommarkransen i Hägersten med anledning av att en inringare ser en pågående stöld av koppar.

Inringaren gav detaljerade uppgifter till polisen om den pågående kopparstölden från en byggarbetsplats och om de tre gärningspersonerna. När polispatrull kom till platsen kunde samtliga gärningspersonerna gripas och är nu misstänkta för stöld.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
100%
SverigeSolberga

Brott jämfört med riket