facebook_pixelSkodonsvägen 8 Stockholms län, Hägersten - hitta.se
Hitta.se

Skodonsvägen 8

126 77 Hägersten, Stockholm Stockholms län

Adress i Solberga i Hägersten i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Skodonsvägen 8.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus

Fastigheten på Skodonsvägen 8 är ett flerfamiljshus.

Bolån i Hägersten - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Hägersten. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Hägersten

Boendemiljön i Solberga

Boendemiljön i Solberga

I området kring Skodonsvägen 8 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1990-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (301%).

Boendemiljön i Solberga

Två drönarbilder över Solberga

En drönare har flugit över Solberga och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Solberga från ovan

Wikipediafoton från närområdet

San Remo bageri
Solbergaskogen
Villa Engkvist
Västberga industriområde

Människorna i Solberga

Människorna i Solberga

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Solberga bor 51% kvinnor och 49% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (5%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 19% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 48%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 101 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 823 304 kronor i lån.

-11%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Skodonsvägen 8 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 27,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 137% fler röster än riksgenomsnittet.

V+137%

Bostadsmarknaden i Solberga

i Solberga pågår och planeras det för 506 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 72 objekt till salu i Solberga

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Skodonsvägen. Snitthyran är 10 909 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

162 meter från adressen ligger Solbergaskolans grundsärskola Broskolan, F–5/6.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo Solberga på Klackvägen 4.

Lockas man av restaurangbesök finns E4 Baren och Spiskroken i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (2047 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (37 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Solberga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Kontroll person/fordon

Rapporterat tisdagen den 19 januari kl 05:02

Ett gäng ungdomar på T-stn Örnsberg uppträder störande mot andra personer på plattformen.

Någon har bland annat viftat med en golfklubba mot andra resenärer. Gänget kliver ombord på tåget och polis och ordningsvakter möter upp i Liljeholmen för kontroll. Uppdatering klockan 17:10 Patrullerna har kontrollerat ett 15-tal personer, ingen med golfklubba, vid Liljeholmen. Inget brott konstaterat och flera personer har efter kontrollen avvisats.  

Stöld/inbrott

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 07:35

Anmälaren har hört glaskross och misstänker att det är inbrottstjuvar i en lokal i Midsommarkransen.

När patrullen kommer till adressen springer två personer från platsen och polis springer efter. I samband med detta uppfattar polis att en av inbrottstjuvarna drar fram ett vapen och varningsskott avlossas. Två gärningsmän kan gripas och gods påträffas från inbrottet. De är misstänkta för stöld genom inbrott och grovt vapenbrott. Ingen har skadats i samband med ingripandet. 

Motorfordon, stöld

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 01:31

En person anträffas vid en personbil som står parkerad på Hägerstensåsen. Bilen är stulen och efterlyst.

Mannen är frihetsberövad och misstänkt för olovligt brukande. Det går inte att rättsligt binda mannen till stölden. Ägaren till fordonet går inte att nå varför fordonet nu bärgas till en uppställningsplats.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
100%
SverigeSolberga

Brott jämfört med riket