facebook_pixelSångvägen 60 Stockholms län, Järfälla - hitta.se
Hitta.se

Sångvägen 60

177 36 Järfälla, Järfälla Stockholms län

Adress i Vattmyra i Järfälla i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Sångvägen 60.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1972

Fastigheten på Sångvägen 60 är ett flerfamiljshus byggt 1972.

Bolån i Järfälla - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Järfälla. Genomsnittlig ränta föregående månad (apr 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,26%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,27% (apr 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,26% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 315 525 kronor och den första avbetalningen är 2 717 kronor.
Bolån i Järfälla

Boendemiljön i Vattmyra

Boendemiljön i Vattmyra

I området kring Sångvägen 60 bor många i flerbostadshus och radhus som för det mesta är byggda på 1970- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (17%).

Boendemiljön i Vattmyra

Sex drönarbilder över Vattmyra

En drönare har flugit över Vattmyra och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Vattmyra från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Jakobsbergs folkhögskola
Aspnäskyrkan
Upplands runinskrifter 91
Jakobsbergs kvarn

Människorna i Vattmyra

Människorna i Vattmyra

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Vattmyra bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Järfällas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (26%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 17% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 27% har endast grundskoleutbildning. 13% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 46%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 231 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 996 033 kronor i lån.

-29%

Här i Järfälla betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Sångvägen 60 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,15% (-2,50)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

31,472% (-1,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,1% av rösterna.

Bostadsmarknaden i Vattmyra

i Vattmyra pågår och planeras det för 447 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Jakobsberg

Just nu finns det 83 hyreslägenheter att byta till i närheten av Sångvägen. Snitthyran är 8 761 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

225 meter från adressen ligger Unga Örnar i Järfälla.

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Värmevägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Elegant Garden och Sushi Yama Dim Sum Jakobsbergs Centrum i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters cykelväg (1644 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Nibbleparken, ligger mindre än en minuts gångväg (30 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Vattmyra

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Kontroll person/fordon

Rapporterat måndagen den 3 maj kl 06:47

Inringaren hörde en hög smäll från ett skogsparti i Jakobsberg och såg i samband med detta tre ungdomar springa.

Inringaren kunde inte avgöra vad som orsakat smällen men sätter smällen i samband med ungdomarna. Patruller är beordrad till området för att prata med inringaren och söka efter orsaken till smällen. Uppdatering klockan 19:15 Patrullerna har pratat med anmälaren och öäven med personer som rörde sig i området men  inte påträffat något som tyder på brott. 

Bråk

Rapporterat onsdagen den 28 april kl 03:42

En person som var ute och promenerade i Jakobsberg hörde personer som skrek i en lägenhet vars fönster stod öppet.

Vittnet var orolig för att parterna som skrek  i lägenheten var i färd med att börja slåss. En polispatrull har precis anlänt till platsen för att kontrollera vad som händer.

Brand

Rapporterat tisdagen den 27 april kl 10:40

När räddningstjänsten är klar med sitt arbete vid branden i ett flerbostadshus i Jakobsberg kommer polisen utreda brandorsaken.

Polisen som är på plats biträder räddningstjänsten. Några av de boende har självmant lämnat sina bostäder. Räddningstjänstens räddningsledare har till polisen sagt att det i nuläget inte är nödvändigt med någon evakuering. Trafiken påverkas av branden och polisen har en trafikavstängning vid Stenskilsgränd. Polisen har inlett en förundersökning angående allmänfarlig vårdslöshet. Uppdatering klockan 11:21 Räddningsledaren från räddningstjänsten har ändrat sin bedömning angående evakuering. Polisen biträder med evakuering. Kommunen har, om det behövs, öppnat upp en lokal som de evakuerade kan få gå till. Uppdatering klockan 13:57 En person är med ambulans förd till sjukhus för kontroll. Polisen har ändrat brottsrubriceringen till grov allmänfarlig vårdslöshet. Branden har troligen uppkommit i samband med att det pågick ett arbete på eller i fastigheten.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
392%
SverigeVattmyra

Brott jämfört med riket