facebook_pixelMorängs Gård Stockholms Län, Järna - hitta.se
Hitta.se

Morängs Gård

153 95 Järna, Södertälje Stockholms Län

Adress i Överjärna i Järna i Stockholms Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på adressen.

Hitta hit

Bolån i Järna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Järna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Järna

Boendemiljön i Överjärna

Människorna i Överjärna

Människorna i Överjärna

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Överjärna bor 43% kvinnor och 57% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Södertäljes kommun (46 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (24%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 34% som högutbildade. 36% har gymnasieutbildning och 10% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 65%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 38 052 kr, vilket är 40% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 182 257 kronor i lån.

+40%

Här i Södertälje betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Morängs gård gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,15% (-1,50)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

32,472% (-0,70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 20,6% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 237% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+237%

Bostadsmarknaden i Överjärna

i Överjärna pågår och planeras det för 133 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 33 objekt till salu i Järna

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av morängs gård. Snitthyran är 8 359 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns åtta förskolor i närheten

3 825 meter från adressen ligger Stiftelsen Mora Park - Järna.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (543 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (12 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Överjärna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 07:58

Okänd gärningsperson är misstänkt för skadegörelse genom brand genom att startat en brand i ett parkerat fordon på Granövägen.

Branden skadade även den personbil som var parkerad bredvid den personbil. Den personbil som branden startade i blev utbränd och den andra personbilen fick skador av branden. 

Larm Inbrott

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 07:38

På kameralarmet från ett företag i Nykvarn ses personer röra sig inne på det inhägnade området.

Väktare som kommer först till platsen möter en fyrhjuling med förare som försvinner men en annan fyrhjuling står kvar.  En person grips på plats och den anträffade fyrhjulingen tas i beslag i utredningen om stöld genom inbrott och häleri.

Knivlagen

Rapporterat söndagen den 21 februari kl 08:57

I Järna stoppade och kontrollerade polisen en personbil och dess förare samt passagerare.

Stoppet genomfördes på E4 vid trafikplats Järna. Föraren rapporterades för att ha haft med sig en kniv på allmän plats. Kniven togs i beslag och ingår i utredningen angående brott mot knivlagen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
679%
SverigeÖverjärna

Brott jämfört med riket