Nådhammar 20 Stockholms Län, Mölnbo - hitta.se

Nådhammar 20

15396, Södertälje Stockholms Län

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 164 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Vårdinge.

Tomten är ca 13342 kvadratmeter

Tomten, NÅDHAMMAR 1:3, är mindre än andra tomter i området.

Det finns en bygghändelse kopplad till bostaden.

Boendemiljön i Vårdinge

Området kring nådhammar 20 består till 86% av småhus. Det är vanligt med villor som för det mesta är byggda på 20-talet.

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Åsikter om Nådhammar 20

Vad tycker du om Nådhammar 20?

Människorna i Vårdinge

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vårdinge har 21% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 41% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 53% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 81%.

Här i Södertälje betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på nådhammar 20 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20,15(-1,50)

12,08(0,80)

0,242(0,00)

Summa

32,472(-0,70)

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor och två grundskolor i närheten

4 299 meter från adressen ligger Waldorfförskola Stjärnflocka.

Närmaste grundskola är Mölnboskolan (4 619 meter), som är en kommunal skola med ca 159 elever i årskurserna 1-6. Här har 95% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (89 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (0 meter) från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter.

Organisationskonsulter

Händelser och brott i närheten av Vårdinge

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 20 november kl 06:48

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.35 polisen har sedan midnatt hanterat ett 25-tal ärenden i polisområde Södermanland. De flesta av dessa har varit kontroller som inte resulterat i några brottsmisstankar. 05.15 SOS-larm till polisen om att en brand ska ha uppstått vid järnvägsstationen i Gnesta. en inringare ska ha sett lågor. Det visade sig vara ett mindre däck som brunnit och det är nu släckt. Det är ännu inte beslutat om vilka åtgärder branden föranleder från polisens sida. 06.48 polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. 06.10 en inringare kontaktade polisen om att någon/några har brutit sönder vattenledningar på en toalett i en stuga vid Nyköpingshus. Polisen kontaktade Nyköpings kommuns felanmälan eftersom vatten sprutade ut ur ledningarna. Det blir en anmälan och utredning om skadegörelse. Inga andra grova brott eller allavarliga händelser har kommit till polisens kännedom under natten. Polisen påminner om att temperaturen nu är omkring noll och att det kan finnas risk för halka. Läs mer om väglaget på Trafikverket.se

Sammanfattning natt

Rapporterat söndagen den 18 november kl 04:26

Lördag natt i region Öst, Södermanland, Östergötland och Jönköpings län

Lördagnatten har varit förhållandevis lugn i hela regionen. Noterbart: Sörmland: Kl. 00.08. Trafikolycka singel Gnesta i närheten av Norrtuna gård. En personbil har kört av vägen. Föraren en man f 71är misstänkt för rattfylleri samt grov olovlig körning då han saknar körkort. Östergötland: Kl. 22:45 Misshandel i relation. En man f 67 och en kvinna f 73 har gripits i en bostad i området Navestad i Norrköping. Mannen i förhållandet ringde till polis och anmälde att han blev slagen av sin sambo. På plats framkom att även mannen slagit kvinnan vilket föranledde att båda två blev gripna misstänkta för misshandel. Kl. 02:01 Misshandel i relation. En man f 88 greps misstänkt för misshandel. Målsägande är mannens sambo, en kvinna f 92. Misshandeln har skett i deras gemensamma bostad i Söderköping. Målsägande har inte behövt uppsöka sjukvård. Jönköping: Kl. 02.32 inkommer överfallslarm från McDonalds i Vetlanda. En man f 97 har fått ett slag i ansiktet. En man f 96 blir gripen på platsen misstänkt för misshandel. Målsägande har inte behövt uppsöka sjukvård.

Sammanfattning natt

Rapporterat tisdagen den 13 november kl 06:48

Sammanfattning av polisverksamheten från midnatt.

06.40 polisen har sedan midnatt hanterat ett 30-tal ärenden, de flesta kontroller som inte resulterat i några brottsmisstankar. 02.29 en polispatrull stoppade en bilist för en kontroll på länsväg 218 i Vagnhärad. Vid kontrollen uppstod en misstanke om drograttfylleri på föraren. Det var en man i övre tonåren som fick följa med för provtagning och förhör. Vid en husrannsakan i bilen anträffades en mindre mängd narkotika varför mannen också misstänks för innehav av narkotika. Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
1%
SverigeVårdinge

Brott jämfört med riket