facebook_pixelHenriksdalsringen 107 Stockholms län, Nacka - hitta.se
Hitta.se

Henriksdalsringen 107

131 32 Nacka, Nacka Stockholms län

Adress på Henriksdalsberget i Nacka i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Henriksdalsringen 107.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Henriksdalsringen 107 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Nacka - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nacka. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Nacka

Boendemiljön på Henriksdalsberget

Boendemiljön på Henriksdalsberget

I området kring Henriksdalsringen 107 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (51%).

Boendemiljön på Henriksdalsberget

Två drönarbilder över Henriksdalsberget

En drönare har flugit över Henriksdalsberget och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Henriksdalsberget från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Fannyudde
Sickla (Saltsjöbanan/Tvärbanan)
Danvikshems kyrka
Dockan, Nacka kommun

Människorna på Henriksdalsberget

Människorna på Henriksdalsberget

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

På Henriksdalsberget bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Nackas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 51% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 988 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 453 808 kronor i lån.

-15%

Här i Nacka betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Henriksdalsringen 107 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,4 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

18,43% (-3,22)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

30,752% (-2,42)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 89% fler röster än riksgenomsnittet.

V+89%

Bostadsmarknaden på Henriksdalsberget

Henriksdalsberget pågår och planeras det för 609 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Henriksdalsberget

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Henriksdalsringen. Snitthyran är 7 349 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

156 meter från adressen ligger Henrikdals Förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Henriksdal på Henriksdalsringen 117.

Lockas man av restaurangbesök finns Active Catering och IKKI Sushi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (132 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Sickla, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Henriksdalsberget

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 11:27

Vid en trafikkontroll på Södermalm greps en person misstänkt för bland annat hastighetsöverträdelse.

Personen är även misstänkt för olovlig körning och brukande av falsk urkund. Personen greps då det inte gick att fastställa identiteten ute på plats. Trafikkontrollen som hade huvudinriktning att kontrollera hastigheten på Renstiernas gata pågick under en och halv timme. Förutom personen som greps rapporterades åtta fordonsförare för hastighetsöverträdelse. Uppdatering klockan 13:08 Den person som greps är en man. Han är även misstänkt för penningförfalskning olovlig befattning med falska pengar eftersom polisen misstänker att de pengar han hade med sig är förfalskade. Han körde en lastbil när polisen uppmätte hans hastighet till 38 km/h där högsta tillåtna hastighet är 30 km/h. Det fastställda bötesbeloppet för hastighetsöverträdelsen är 2 000 kronor.

Sjukdom/olycksfall

Rapporterat tisdagen den 20 april kl 07:34

Den kvinnan som skadade sig själv i en park på Södermalm omhändertogs av polisen.

Kvinnan skadade sig själv genom att slå och riva sig själv. Hon upplevde och berättade om saker som poliserna på plats inte såg hända i parken. Polisen omhändertog henne med stöd av lag om psykiatrisk tvångsvård. Hon fördes till ett sjukhus med psykiatrisk inriktning. Polisens beslut kommer överprövas av läkare på det nämnda sjukhuset.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 19 april kl 07:34

På Folkungagatan har en till synes arg och berusad man har kastat in en cykel i en butiksruta så att den krossats.

Patruller letar efter mannen som enligt vittnet har lämnat till fots i riktning mot Tegelvikshamnen. Uppdatering klockan 20:10 Mannen som slog sönder rutan är påträffad och omhändertagen enligt LOB på grund av berusning. När han också misstänkt för skadegörelsen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
372%
SverigeHenriksdalsberget

Brott jämfört med riket