facebook_pixelHenriksdalsringen 107 Stockholms län, Nacka - hitta.se
Hitta.se

Henriksdalsringen 107

131 32 Nacka, Nacka Stockholms län

Adress på Henriksdalsberget i Nacka i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Henriksdalsringen 107.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1969

Fastigheten på Henriksdalsringen 107 är ett flerfamiljshus byggt 1969.

Bolån i Nacka - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Nacka. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Nacka

Boendemiljön på Henriksdalsberget

Boendemiljön på Henriksdalsberget

I området kring Henriksdalsringen 107 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1960- och 1970-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (51%).

Boendemiljön på Henriksdalsberget

Två drönarbilder över Henriksdalsberget

En drönare har flugit över Henriksdalsberget och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Henriksdalsberget från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Henriksdalstunneln
Danvikshems kyrka
Fannyudde
Danvikens begravningsplats

Människorna på Henriksdalsberget

Människorna på Henriksdalsberget

Medelinkomsttagare i bostadsrätt i multikulturella etablerade förortsområden utanför storstad

På Henriksdalsberget bor 52% kvinnor och 48% män. Medelåldern i området är 45 år, vilket är lägre än medelåldern i Nackas kommun (47 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (21%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är alternativ hälsovård, skönhetsvård, astrologi, datorer, prova nya produkter, följa populära tv-serier, bantningstips, spela dataspel/tv-spel, hårvård och film.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 51% som högutbildade. 22% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 21% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 988 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 453 808 kronor i lån.

-15%

Här i Nacka betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Henriksdalsringen 107 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 2,4 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

18,43% (-3,22)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

30,752% (-2,42)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,5% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 89% fler röster än riksgenomsnittet.

V+89%

Bostadsmarknaden på Henriksdalsberget

Henriksdalsberget pågår och planeras det för 609 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Henriksdal

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Henriksdalsringen. Snitthyran är 7 349 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

156 meter från adressen ligger Henrikdals Förskola.

Matbutiker och restauranger

På gångavstånd ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Henriksdal på Henriksdalsringen 117.

Lockas man av restaurangbesök finns Active Catering och IKKI Sushi i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (132 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Itrim Sickla, sju minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Henriksdalsberget

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Polisinsats/kommendering

Rapporterat lördagen den 6 mars kl 02:08

Polis har fattat beslut om att upplösa den icke tillståndsgivna sammankomsten som pågår på Medborgarplatsen.

Skälet är att deltagarantalet överstiger de åtta personer som är tillåtna vid allmänna sammankomster med stöd av pandemilagen. Polisen för dialog med arrangör och deltagare för att underlätta upplösandet. Uppdatering klockan 15:09 Polisen avvisar och avlägsnar personer från den allmänna sammankomsten. Deltagare rör sig från Medborgarplatsen österut. Uppdatering klockan 15:38 En person är gripen för blåljussabotage. Uppdatering klockan 15:55 En polis är lindrigt skadad i samband med demonstrationen, ambulans sköter transporten till sjukhus.  Uppdatering klockan 16:37 Den allmänna sammankomsten anses vara avslutad. Personer som kvarstannar anses vara folksamling. Uppdatering klockan 18:11 Preliminärt har polisinsatsen resulterat i: - en polisanmälan brott mot ordningslagen (icke tillståndsgiven sammankomst) - en person skäligen misstänkt - en polisanmälan blåljussabotage - en person gripen - en polisanmälan våldsamt upplopp - en person gripen - 50 personer avlägsnade med stöd av covid-19-lagen - 6 poliser skadade, varav 1 fick föras till sjukhus för vård

Misshandel

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 07:47

En man och en kvinna bråkar vid Medborgarplatsen och enligt vittnet har mannen slagit och sparkat kvinnan som ramlat omkull.

Personerna har sedan gått iväg tillsammans och vittnet uppfattar det som att de känner varandra. Paret går ner i T-banan där patrullen påträffar dem. Mannen grips misstänkt för misshandel.

Stöld

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 11:33

Okänd gärningsperson är misstänkt för stöld genom att ha krossat en ruta på en parkerad personbil på Hammarby Fabriksväg.

Bilföraren fick polisens uppmärksamhet när de var i Hammarby sjöstad. Han berättade att han parkerade bilen vid 22-tiden i går kväll och uppmärksammade den krossade rutan vid 07:30 idag. När polisen tog upp anmälan angående stölden var det oklart vad som hade stulits från bilen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
372%
SverigeHenriksdalsberget

Brott jämfört med riket