facebook_pixelRimbo Stockholms län, Rimbo - hitta.se
Hitta.se

Rimbo

Stockholms län

Postort i Norrtälje inom Stockholms län som angränsar till Riala, Norrtälje, Edsbro, Rånäs, Almunge, Knivsta, Märsta, Vallentuna och Brottby.

I området finns 7 625 personer över 16 år och 890 företag.

Bolån i Rimbo - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Rimbo. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Rimbo

Boendemiljön i Rimbo

Människorna i Rimbo

Människorna i Rimbo

Medelinkomsttagarfamiljer i småhus i eftertraktade områden i små- och medelstora städer

I Rimbo bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är lägre än medelåldern i Norrtäljes kommun (51år) men högre än Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (28%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, meka med bilar och motorsport.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Rimbo har 14% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 367% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 42% har gymnasieutbildning och 14% har endast grundskoleutbildning. 25% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 626 kr, vilket är 17% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 427 932 kronor i lån.

-17%

Här i Norrtälje betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,72% (-1,93)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

32,042% (-1,13)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,2% av rösterna. Övriga är det parti som sticker ut med 47% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

ÖVRIGA+47%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 35 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 29 objekt till salu i Rimbo

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 5 481 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Bergsvägen 4 ligger Förskolan Fifilur.

Matbutiker och restauranger

I området finns en livsmedelsbutik, bl.a. ICA Supermarket Rimbo på Finstavägen 6.

Lockas man av restaurangbesök finns Centrumbistro i Rimbo i området.

Händelser och brott i närheten av Rimbo

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Narkotikabrott

Rapporterat fredagen den 16 april kl 10:01

Två personer i Norrtälje omhändertogs misstänkta för narkotikabrott.

Misstanke om brott uppstod vid en fordonskontroll. En man och en kvinna i 25-årsåldern togs med för fortsatt utredning om eventuellt narkotikabrott.

Trafikolycka, singel

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 06:23

En bilist har kört av lv 257, Slingerbulten, i höjd med Lövsättra. Enligt larmuppgifter ska två personer ha tagit sig ur bilen.

Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg mot platsen. Uppdatering klockan 19:05 När enheterna kom till platsen var ingen person kvar vid bilen. Bilen ligger kvar i diket och patrullen kommer att skriva en anmälan om trafikolycka utan brottsmisstanke. 

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 9 april kl 06:33

En bilförare som stoppas i Edsbro misstänks för grov olovlig körning. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

Snabbare lagföring är ett arbetssätt som minskar tiden från ett polisingripande till dom – från i genomsnitt 22 till cirka sex veckor. Arbetssättet innebär att polispatrullen gör klart utredningen direkt när de ingripit mot en misstänkt. Patrullen ger den misstänkte en tid i tingsrätten för huvudförhandling vid ingripandet.  Alternativt, om den misstänkte erkänner, får han eller hon skriva på en fullmakt med ett bötesbelopp som sedan fastställs av en åklagare. I båda fallen får den misstänkte en tydligare och snabbare koppling mellan brott och straff, samtidigt som effektiviteten ökar i hela rättskedjan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
242%
SverigeRimbo

Brott jämfört med riket