Gläntavägen 2

151 40, Södertälje Stockholms län

Gläntavägen 2

151 40, Södertälje Stockholms län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring Gläntavägen 2 bor många i villor som för det mesta är byggda på 20-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (61%).

Husen byggda i början av 1920-talet inspirerades av klassicismen. Vanliga detaljer på hus var oxöga, locklistpanel eller puts, spröjsade fönster och brutna tak eller sadeltak.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Tveta bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 47 år, vilket är högre än medelåldern i Södertälje kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (15%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är utförsåkning, golf, längdskidåkning, besöka sportevenemang, fotboll, gympa och workout, semestra i sverige, ny teknik i vardagslivet, vin och vinprovning och segling.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Tveta har 15% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 28% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (25%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 30% har endast grundskoleutbildning. 41% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

-15%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 935 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 152 795 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Södertälje betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Gläntavägen 2 gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 0.7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

20.15%

 (-1.50)

12.08%

 (+0.80)

0.242%

 (0.00)

Summa

32.472%

 (-0.70)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,7% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 863 meter från adressen ligger Fasadens förskola.

Närmaste grundskola är Pershagenskolan (1 495 meter), som är en kommunal skola med ca 514 elever i årskurserna 1-9. Här har 78% av lärarna lärarexamen och det går 17 elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är NTI-gymnasiet (1 355 meter), som är en privat skola med ca 75 elever. Här har 58% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara elva minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Tempo på Pershagsvägen 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Fågelsången Café & Kiosk och Jacobs Restaurang i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sex minuters gångväg (643 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (135 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Innovate CrossFit, sex minuters cykelväg från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Glas & Fönster, Biluthyrning, Bilverkstäder, Tryckerier & Bokbinderier och Maskinindustrier.

Glas & Fönster

Biluthyrning

Bilverkstäder

Tryckerier & Bokbinderier

Maskinindustrier

Händelser och brott i närheten av Tveta

Trafikolycka - Södertälje

Rapporterat fredagen den 21 september kl 01:45

Flera bilar har kolliderat på E4 mellan Pershagen och Södertälje Syd i norrgående riktning.

Enligt larmuppgifter är samtliga personer ute ur bilarna och ambulans och räddningstjänst är på väg tillsammans med polis. Oklart om någon är skadad. Med anledning av kollisionen är det begänsad framkomlighet för övrig trafik.

Misshandel - Södertälje

Rapporterat torsdagen den 20 september kl 02:36

En person påträffas utomhus i Södertälje med stickskador.

Mannen är förd till sjukhus. Polisen letar efter gärningsmän. En förundersökning är inledd på försök till mord. Uppdatering klockan 15:15 Den skadade mannen är förd till sjukhus med vad som på plats bedömdes som allvarliga skador. Patrull kommer att åka till det aktuella sjukhuset för vidare utredningsåtgärder. En trolig brottsplats är påträffad och den är avspärrad i väntan på tekniker. Flera patruller är i området och söker vittnen för att få en uppfattning om händelsen. De kommer även att börja med dörrknackning i det aktuella området.    Ingen är initialt gripen i ärendet.

Fylleri/LOB - Södertälje

Rapporterat söndagen den 9 september kl 07:45

Polisen omhändertog den kvinna som på grund av sin berusning inte kunde ta hand om sig själv. Omhändertagandet gjordes på Järnagatan.

1%
Sverige Tveta

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se