facebook_pixelHannebergsgatan 16 Stockholms län, Solna - hitta.se
Hitta.se

Hannebergsgatan 16

171 68 Solna, Solna Stockholms län

Adress i Solna Centrum i Solna i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hannebergsgatan 16.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1951

Fastigheten på Hannebergsgatan 16 är ett flerfamiljshus byggt 1951.

Snittvärderingen är 59 801 kr/m²

Snittvärderingen på Hannebergsgatan 16 är ca 59 801 kr/m².

Värdera bostad på Hannebergsgatan 16

Evaluation

Värdeindikation

59 801 kr/m2

Bolån i Solna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Solna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Solna

Boendemiljön i Solna Centrum

Boendemiljön i Solna Centrum

I området kring Hannebergsgatan 16 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1960-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (26%).

Boendemiljön i Solna Centrum

Sex drönarbilder över Solna Centrum

En drönare har flugit över Solna Centrum och tagit sex bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Solna Centrum från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Solna tingsrätt
Hanneberg, Solna
Eric Grates park
Solna stad

Människorna i Solna Centrum

Människorna i Solna Centrum

Medelinkomsttagande singelhushåll i hyresrätt i förort till stora och medelstora städer

I Solna Centrum bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Solnas kommun (44 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är följa populära tv-serier, skönhetsvård, teater, film, astrologi, hårvård, spela dataspel/tv-spel, jämställdhetsfrågor, ungdomskultur och kändisar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 42% som högutbildade. 30% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 34% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 622 kr, vilket är 2% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 333 196 kronor i lån.

-2%

Här i Solna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Hannebergsgatan 16 gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,12% (-4,53)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,442% (-3,73)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 28,3% av rösterna. Liberalerna är det parti som sticker ut med 62% fler röster än riksgenomsnittet.

L+62%

Bostadsmarknaden i Solna Centrum

i Solna Centrum pågår och planeras det för 655 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Solna Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Hannebergsgatan. Snitthyran är 7 264 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

255 meter från adressen ligger Blomgatans Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl på Bibliotekstorget 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Asian BBQ och Café Expresso i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 14 minuters gångväg (1480 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (6 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, två minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Solna Centrum

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikbrott

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:25

Olyckan på E4 norrgående riktning i höjd med Haga norra påverkar trafiken.

Den fordonsförare som polisen skulle kontrollera stannade inte till en början. I höjd med Haga norra på E4 krockade föraren av det flyende fordon med ett annat fordon.  Den uppgiften som finns om skadade personer är att en person är skadad, den skadade personen är vid medvetande på olycksplatsen. Polisen kontrollerar två personer från det flyende fordonet. Uppdatering klockan 19:55 De två män som kontrollerades från det flyende fordonet är gripna och misstänks för penningtvättsbrott. Två fordon kommer bärgas från platsen. Den person som skadades vid olyckan är förd till sjukhus med ambulans. Uppdatering klockan 20:11 Ett av körfälten förbi olycksplatsen har öppnats för förbipasserande trafik. Uppdatering klockan 22:04 När räddning- och bärgningsarbetet var avklarat kunde alla körfält användas för norrgående trafik. Uppdatering klockan 22:44 Polisens första stoppförsök genomfördes på Sveavägen. Förutom en anmälan angående misstänkt penningtvätt kommer en anmälan lämnas över till SU, Särskilda utredningar, vilket är rutin när en trafikolycka med personskada har skett i närheten av ett förföljande.

Fylleri/LOB

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 06:27

Den mycket berusade mannen i Vasastaden som föll omkull och slog i ansiktet avböjde hjälp från inringaren.

Eftersom mannen verkar ha skadat sig i fallet kommer händelsen att hanteras med att SOS skickar fram en ambulans och polis avvaktar.

Skadegörelse

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 03:38

Väktare har ertppat två ungdomar i mellanstadieåldern med att klottra i ett köpcentrum i Solna.

Ungdomarna hade klottrat inne på en offentlig toalett. Patrullen har informerat pojkarnas vårdnadshavare om skadegörelsen.En vårdnadshavare kom och hämtade sitt barn och det andra barnet kördes hem till sin vårdnadshavare.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
560%
SverigeSolna Centrum

Brott jämfört med riket