facebook_pixelRåsta Strandväg 15C Stockholms län, Solna - hitta.se
Hitta.se

Råsta Strandväg 15C

169 79 Solna, Solna Stockholms län

Adress i Arenastaden i Solna i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Råsta Strandväg 15C.

Hitta hit

Bolån i Solna - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Solna. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Solna

Boendemiljön i Arenastaden

Boendemiljön i Arenastaden

I området kring Råsta Strandväg 15 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1990- och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (623%).

Boendemiljön i Arenastaden

En drönarbild över Arenastaden

En drönare har flugit över Arenastaden och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Arenastaden från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Uarda 5
Filmstaden Scandinavia
Friends Arena
Ballongberget

Människorna i Arenastaden

Människorna i Arenastaden

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Arenastaden bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 35 år, vilket är lägre än medelåldern i Solnas kommun (44 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (7%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 55% som högutbildade. 24% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 27% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 66%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 439 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 928 116 kronor i lån.

+27%

Här i Solna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Råsta Strandväg 15C gäller skattetabell 29. Det innebär att inkomstskatten här är 3,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 300 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,12% (-4,53)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

29,442% (-3,73)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 30,9% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 56% fler röster än riksgenomsnittet.

M+56%

Bostadsmarknaden i Arenastaden

i Arenastaden pågår och planeras det för 422 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Råsunda

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Råsta Strandväg. Snitthyran är 10 523 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i närheten

355 meter från adressen ligger Kullens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Solna Mall of Scand. på Råsta Strandväg 13.

Lockas man av restaurangbesök finns O'Learys Mall of Scandinavia och La Pasta Veloce i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fem minuters gångväg (551 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (196 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, SATS Mall of Scandinavia, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Arenastaden

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Sjukdom/olycksfall

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 12:37

Polisen och ambulanspersonal har jobbat tillsammans för att förhindra att en kvinna skadar sig själv inomhus i sin egna bostad.

Kvinna hörde själv av sig till SOS Alarm och berättade att hon skadat sig själv med en kniv, detta för att avsluta sitt liv. Under tiden som polisen och ambulanspersonal kommer fram till kvinnans bostad hade personalen vid ledningscentralen och på SOS Alarm kontakt med kvinnan via ett flerpartssamtal. Polisen  var på plats en stund lämnade när ambulanspersonalen inte behövde något biträde vid intransporten till ett sjukhus med psykiatrisk inriktning.

Försvunnen person

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 07:30

Polisen söker sedan i går efter Eva som försvann från sin bostad i Solna.

Uppdatering klockan 07:48 Den försvunna kvinnan är anträffad vid Huvudsta strand och i närheten av ett utomhusbad. Hon mår bra och behövde inte ambulanssjukvård. I samband med uppdateringen av händelsenotisen togs bilden bort från händelsenotisen. Förutom att söka efter Eva har polisen varit i kontakt med sjukhus, kollektivtrafik med mera för att höra ifall de sett eller har uppgifter om den försvunna personen. Eva är 63 år.  och beskrivs som följande:  168 cm lång Normalbyggd Längre hår i en cendré/gråakig färg. Ingen huvudbonad eller glasögon. När hon lämnade bostaden var hon klädd i svart kappa, blå jeans och svarta stövlar. Hon bar med sig både en vit kasse och svart handväska. Den svarta väskan bar hon på ryggen. Eva har en demenssjukdom vilket enligt uppgift inte hindrar henne i sin rörelse eller kontakt med männsikor.  Tror du att du har sett Eva ska du kontakta polisen via 114 14. Ser du den försvunna Eva ska du kontakta polisen via 112.

Bråk

Rapporterat måndagen den 18 januari kl 07:35

Grannar larmar om att en man och en kvinna bråkar högljutt i en lägenhet i Solna.

Polis har varit på plats och talat med de inblandade. Mannen är gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Det finns ingen uppgift om att målsäganden behövde uppsöka sjukvård.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
560%
SverigeArenastaden

Brott jämfört med riket