Brunkebergstorg Stockholms län, Stockholm - hitta.se

Brunkebergstorg

Stockholms län

Gata i Stockholm i Stockholms län. På gatan finns 13 adresser, Brunkebergstorg 1-14.

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,46%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,47% (april 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 3 års bunden ränta på 1,46% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.365.608 kr kronor och den första avbetalningen är 2.883 kr kronor.
Bolån i området

Boendemiljön på Brunkebergstorg

Boendemiljön på Brunkebergstorg

En drönare har flugit över Brunkebergstorg 1 och tagit två bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Brunkebergstorg 1 från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Karduansmakargatan
Herkulesgatan
Wahrenberg 10
Vattugatan

Människorna på Brunkebergstorg

30% rabatt på Sveriges populäraste barnförsäkring!

Ge ditt barn en trygg start med Sveriges populäraste barnförsäkring! Just nu får alla barn under tre år 30% rabatt första året.

Läs mer och ansök om Trygg-Hansas barnförsäkring nu!

Trygghansa logo
Barnförsäkring
Trygghansa

Familjer med barn i grundskoleålder

I Brunkebergstorg har 8% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 27% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 63% som högutbildade. 15% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 44% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 63%.

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90(-3,75)

12,08(0,80)

0,075(-0,17)

Summa

30,055(-3,12)

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 371 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Stockholm - Vasastan/Norrmalm

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Brunkebergstorg. Snitthyran är 13 405 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns tre förskolor i området

På Gamla Brogatan 21 ligger Förskolan Gunghästen.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

I området finns 104 livsmedelsbutiker. Bl.a. Kungsträdgårdens Livs på Regeringsgatan 10 och Paradiset på Regeringsgatan 44.

Lockas man av restaurangbesök finns Tak och The Fishery i området.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Fitness 24seven i området.

Händelser och brott i närheten av Brunkebergstorg

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Skadegörelse

Rapporterat fredagen den 5 juni kl 07:27

Åtta personer är identifierade och misstänkta för brott vid regeringsbyggnad på Jakobsgatan.

Polisen har varit på plats och identifierat de personer som är misstänkta för skadegörelse och/eller brott mot skyddslagen. Polisen har även gjort en anmälan om att det har anordnats en icke tillståndsgiven demonstration.  Uppdatering klockan 10:57 Skadegörelsen har bestått i att det har klistrats upp en dekal, cirka fem meter lång och en halv meter bred, på byggnaden.

Polisinsats/kommendering

Rapporterat torsdagen den 4 juni kl 12:31

Under kvällen genomfördes en tillståndsgiven allmän sammankomst på Sergels torg.

Den allmänna sammankomsten hade tillstånd att genomföras klockan 18:00 - 20:00. Demonstrationen påbörjades dock innan starttid. Vidare överskred antalet deltagare 50 personer. Arrangör och polis uppmanade då demonstranterna att lämna Sergels torg. Då detta inte hörsammades beslutade polisen klockan 17:50 att upplösa den allmänna sammankomsten. En anmälan upprättas gällande brott mot ordningslagen. Utöver ovanstående allmänna sammankomst genomfördes under kvällen ett flertal icke tillståndsgivna sammankomster. 18:29 uppstod ett våldsamt upplopp vid biljetthallen på T-centralen. Två personer greps misstänkta för anförare och anstiftan till våldsamt upplopp. I samband med den händelsen skedde ett annat våldsamt upplopp på Brunkebergs torg. Ytterligare ett våldsamt upplopp skedde på Karlbergsvägen senare under kvällen. Vid 22:30-tiden omhändertogs en person vid Slottskajen i Gamla stan. Polisen har inte kännedom att någon person ska ha skadats i samband med ovanstående händelser i centrala Stockholm. Ingen polispersonal ska heller ha skadats.

Polisinsats/kommendering

Rapporterat onsdagen den 3 juni kl 05:31

Polismyndigheten har tagit beslut om kamerabevakning enligt 14d§ kamerabevakningslagen (2018:1200) på Sergels torg i Stockholm genom UAS.

Polismyndigheten har tagit beslut om kamerabevakning enligt 14d§ kamerabevakningslagen (2018:1200) på Sergels torg i Stockholm genom UAS (Unmanned Aerial System vilket är obemannade flygfarkoster). Detta gäller 2020-06-03 fram till klockan 24:00. Beslutet kan komma att förlängas.  UAS kommer att nyttjas av polis för att utreda, förebygga och/eller förhindra brott och ordningsstörningar. Bevakningen kommer att bedrivas som ett komplement till polisens patrullering och andra trygghetsskapande åtgärder.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1458%
SverigeBrunkebergstorg

Brott jämfört med riket