facebook_pixelStudentbacken 23 Stockholms län, Stockholm - hitta.se
Hitta.se

Studentbacken 23

115 57 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress på Övre Gärdet i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Studentbacken 23.

Parkeringsförbud

Städdag på tisdagar 00:00-06:00.
Läs mer på stockholm.seStockholms stad

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1961

Fastigheten på Studentbacken 23 är ett flerfamiljshus byggt 1961.

Bolån i Stockholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stockholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Stockholm

Boendemiljön på Övre Gärdet

Boendemiljön på Övre Gärdet

I området kring Studentbacken 23 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1930- och 1940-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (158%).

Boendemiljön på Övre Gärdet

En drönarbild över Övre Gärdet

En drönare har flugit över Övre Gärdet och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Övre Gärdet från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Kungliga tennishallen
YK-huset
Gärdet (tunnelbanestation)
Tegeluddsvägen

Människorna på Övre Gärdet

Människorna på Övre Gärdet

Etablerade studenter med låga inkomster och hög utbildning i storstad och universitetsstäder

På Övre Gärdet bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 31 år, vilket är lägre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (0%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är vidareutbildning/gå på kurser, spela dataspel/tv-spel, följa populära tv-serier, andra länders kultur, datorer, styrketräning, utrikespolitik, gympa och workout, sy kläder och utförsåkning.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 58% som högutbildade. 4% har gymnasieutbildning och 0% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 52%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 17 935 kr, vilket är 34% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 022 072 kronor i lån.

-34%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Studentbacken 23 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 31,8% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 78% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+78%

Bostadsmarknaden på Övre Gärdet

Övre Gärdet pågår och planeras det för 442 lägenheter och snittpriset är 78 934 kr/m2. Se alla här

Just nu finns 33 objekt till salu i Gärdet

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Studentbacken. Snitthyran är 5 374 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

359 meter från adressen ligger Oceanen Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara fem minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Hemköp Djurgårdsstaden Sthlm på Storängskroken 14.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Yang och Aiyara Food i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters gångväg (719 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (13 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, InMo Medveten Träning, en minuts promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Övre Gärdet

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Detonation

Rapporterat måndagen den 25 januari kl 07:26

Flera samtal kom om en kraftifg smäll som hördes i Kistaområdet och någon säger att det luktar rök.

På plats kan konstateras att något detonerat utomhus vid en flerfamiljsfastiget. Parkerade fordon har skadats och det finns skador på balkonger och fönsterrutor. Ingen person har skadats i samband med händelsen. Tekniker har varit på plats och undersökt platsen under natten och avspärrningarna är nu hävda. Förundersökning är inledd om grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen är frihetsberövad.   Uppdatering 25 januari Under dagen kommer polisen att ha en särskilt uttagen resurs i området för att kunna svara på frågor från boende och för att ta emot eventuella tips i ärendet.

Skadegörelse

Rapporterat söndagen den 24 januari kl 01:49

Ordningsvakter har gripit en minderårig kille efter att han tillsammans med kamrater sprayat vid TB Tekniska Högskolan.

Patrullen har hävt gripandet. Vid kontroll visade det sig att killen sprayat med hårspray och detta har han fått torka bort med vatten. Vårdnadshavare har varit på plats och hämtat ynglingen som inte är misstänkt för något brott.

Trafikolycka, smitning från

Rapporterat lördagen den 23 januari kl 12:15

Bilisten som körde på och skadade en hund på Ladugårdsgärdet lämnade platsen utan att lämna sina uppgifter till hundägaren.

Hunden är enligt patrullen inte allvarligt skadad men kommer troligen att föras till veterinär för kontroll. Det finns vittnen till händelsen och den aktuella bilen är utlarmad till alla patruller. Anmälan skrivs om smitning från trafikolycka.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
615%
SverigeÖvre Gärdet

Brott jämfört med riket