facebook_pixelTryckerigatan 12 Stockholms län, Stockholm - hitta.se
Hitta.se

Tryckerigatan 12

111 28 Stockholm, Stockholm Stockholms län

Adress i Gamla Stan i Stockholm i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Tryckerigatan 12.

Hitta hit

Bolån i Stockholm - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Stockholm. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Stockholm

Boendemiljön i Gamla Stan

Boendemiljön i Gamla Stan

I området kring Tryckerigatan 12 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda kring sekelskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (23%).

Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur.

Boendemiljön i Gamla Stan

Fem drönarbilder över Gamla Stan

En drönare har flugit över Gamla Stan och tagit fem bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Gamla Stan från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Norstedtshuset
Tryckerigatan
Gjörckeska badinrättningen
Stenbockska palatset

Människorna i Gamla Stan

Människorna i Gamla Stan

Urbana singelhushåll med höga inkomster och lägenhet i storstädernas mest urbana lägen

I Gamla Stan bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (41%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är konst, andra länders kultur, teater, utrikespolitik, segling, inrikespolitik, jämställdhetsfrågor, litteratur, modenyheter och ungdomskultur.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 52% som högutbildade. 19% har gymnasieutbildning och 4% har endast grundskoleutbildning. 35% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 69%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 343 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 111 324 kronor i lån.

+4%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Tryckerigatan 12 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 24,7% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 101% fler röster än riksgenomsnittet.

MP+101%

Bostadsmarknaden i Gamla Stan

i Gamla Stan pågår och planeras det för 218 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 56 objekt till salu i Vasastan - City / Norrmalm

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Tryckerigatan. Snitthyran är 8 069 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

397 meter från adressen ligger JENSEN education.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Centralen på Centralplan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Gamla Riksarkivet och Da Peppe i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (50 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fem minuters gångväg (533 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, nio minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Gamla Stan

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Våld/hot mot tjänsteman

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 07:27

En person vid Liljeholmens tunnelbanestation grips misstänkt för ringa narkotikainnehav samt våldsamt motstånd.

Larm Överfall

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 06:42

Det har varit ordväxling mellan bussföraren och en passagerare ombord på en buss i linjetrafik och föraren har tryckt på larmet.

Nu står bussen stilla vid en hållplats och alla inblandade är kvar på plats. Patrull är på plats och utreder vidare vad som hänt.  Uppdatering klockan 18:45 Patrullen har pratat med inblandade och inget brott konstaterat.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 10:44

Polisen är på plats vid Slussens nedre bussterminal efter att det har skett en olycka mellan gångtrafikant och busschaufför.

Gångtrafikanten fördes till sjukhus med ambulans. Enligt de första uppgifterna från olycksplatsen  är att personen kan ha blivit allvarligt skadad vid olyckan. Bussen kommer bärgas från olycksplatsen och den igår i polisens utredning för att undersöka hur olyckan gick till. Uppdatering klockan 11:09 Polisen är inte kvar vid Slussens nedre bussterminal då bärgningen av bussen är avklarad. Det finns ingen uppdaterad information om skadeläget på gångtrafikanten.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1961%
SverigeGamla Stan

Brott jämfört med riket