Kirunagatan 22

162 68, Vällingby Stockholms Län

Kirunagatan 22

162 68, Vällingby Stockholms Län

Boendemiljön i kvarteret

I området kring kirunagatan 22 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 50- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (65%).

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

En drönarbild över Vällingby

En drönare har flugit över Vällingby och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Vällingby från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Unga medelinkomsttagare i bostadsrätt i etablerade förortsområden utanför storstad

I Vällingby bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 63 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholm kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, utförsåkning, styrketräning, värdepapper och värdepappersaffärer, golf, utrikespolitik, jämställdhetsfrågor, film, datorer och gympa och workout.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vällingby har 7% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 44% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 15% har endast grundskoleutbildning. 40% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 77%.

-11%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 108 kr, vilket är 11% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 801 503 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på kirunagatan 22 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90%

 (-3,75)

12,08%

 (0,80)

0,075%

 (-0,17)

Summa

30,055%

 (-3,12)

+51%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,9% av rösterna. Miljöpartiet är det parti som sticker ut med 51% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

För dig med elbil finns närmaste laddplats 232 meter bort på Väll-in med sex uttag för Type 2 Outlet.

Bostadsmarknaden i kvarteret

41 hyresrätter att byta till i anslutning till området.

Snitthyran i området är 7 768 kr/mån.
Vill du byta din bostad? Kom igång snabbt!

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

På samma adress ligger Al-Azhar Förskola.

Närmaste grundskola är Al-Azharskolan (0 meter), som är en privat skola med ca 657 elever i årskurserna 1-9. Här har 76% av lärarna lärarexamen och det går elva elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Blackebergs Gymnasium (2 082 meter), som är en kommunal skola med ca 1 159 elever. Här har 95% av lärarna lärarexamen och det går 19 elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Vällingby Centrum på Pajalagatan 38.

Lockas man av restaurangbesök finns Re:bel kitchen Vällingby och Baronen i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1386 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (69 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tre minuters promenad från adressen.

Företagande

Daghem, Förskolor & Fritidshem

Restauranger & Serveringar

Tandläkare

Läkare

Bygg- & Anläggningsarbeten

Arbetsmarknaden i Stockholm

Jobb i närheten

Just nu finns det 8 784 lediga jobb i Stockholm, vilket motsvarar 66% av alla lediga jobb i Stockholms Län. Bland annat söker man:

- Restaurangbiträde

- Systemdesigner

- Kundtjänstmedarbetare

- Barnflicka/Barnvakt

- Cityledare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Vapiano

- Telenor Sverige AB

- TNG Group AB

- Nannynu! AB Barnvakter i världsklass

- Greenpeace Norden

66%
Stockholms Län Stockholm

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Vällingby

Stöld

Rapporterat måndagen den 12 november kl 07:50

Två personer greps efter att ha slangat bensin/diesel från en uppställd grävmaskin i Grimsta.

Vittnet har sett hur två personer har slangat bensin inne på en byggarbetsplats i Grimsta. Samtidigt står en annan bil bredvid på tomgång. När patrullen  kommer till platsen åker tjuvarna iväg i bilen.  De lämnar starx efter fordonet och försöker springa från platsen men kan gripas. De är misstänkta för grov stöld, och föraren är också misstänkt för vårdslöshet i trafik  drograttfylleri.

Kontroll person/fordon

Rapporterat tisdagen den 6 november kl 09:21

Person i Vällingby påträffad skadad i benet.

Polis beordrades till Vällingby efter uppgifter om att en person hade blivit skjuten.  En man som är skadad i benet har påträffats. Det finns uppgifter om att ett fordon ska ha lämnat platsen strax efter att skott ska ha avlossats. Polis har spärrat av den misstänkta brottsplatsen samt pratar med vittnen för att få mer information. Ingen är ännu gripen. Händelsen rubriceras i nuläget som synnerligen grov misshandel. Tekniker är rekviderade till platsen. Uppdatering klockan 22:06: Målsägande är förd med ambulans till sjukhus. Ingen är ännu gripen.

Övrigt

Rapporterat onsdagen den 31 oktober kl 03:08

I samband med sprängning på en byggarbetsplats i Vällingby har fasad och glasrutor skadats på en intilliggande fastighet.

I samband med sprängning på en byggarbetsplats i Vällingby har fasad och glasrutor skadats på en intilliggande fastighet. Det är sex stycken lägenheter som påverkats. Avspärrning kommer att ske och det kommer nu undersökas vad som föranlett det inträffade. Initialt finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats. Uppdatering klockan 16:15 Ingen person har skadats fysiskt i samband med händelsen. Patrullerna är fortfarande kvar på plats och talar med de inblandade. Platsen är avspärrad och tekniker kommer att åka till platsen för undersökning. Initialt är rubriceringen framkallande av fara för annan och arbetsmiljöbrott. Uppdatering klockan 17:50 Brottsrubriceringen är arbetsmiljöbrott och allmänfarlig vårdslöshet.

2%
Sverige Vällingby

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se