facebook_pixelVällingbyvägen 135 Stockholms län, Vällingby - hitta.se
Hitta.se

Vällingbyvägen 135

162 63 Vällingby, Stockholm Stockholms län

Adress i Råcksta i Vällingby i Stockholms län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Vällingbyvägen 135.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1953

Fastigheten på Vällingbyvägen 135 är ett flerfamiljshus byggt 1953.

Bolån i Vällingby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Vällingby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Vällingby

Boendemiljön i Råcksta

Boendemiljön i Råcksta

I området kring Vällingbyvägen 135 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950-talet. De flesta flerfamiljshusen är hyresrätter (35%).

Boendemiljön i Råcksta

Tre drönarbilder över Råcksta

En drönare har flugit över Råcksta och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Råcksta från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Filmstaden Vällingby
Medborgarhuset Trappan
Västerortskyrkan
Atlantisområdet

Människorna i Råcksta

Människorna i Råcksta

Unga och medelålders singlar med låga inkomster i hyresrätt i multikulturella förortsområden till storstad

I Råcksta bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Stockholms kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (22%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, andra länders kultur, utrikespolitik, skönhetsvård, vidareutbildning/gå på kurser, foto/film, prova nya produkter, film, inrikespolitik och datorer.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 23% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 17% har endast grundskoleutbildning. 26% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 58%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 154 kr, vilket är 29% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 644 182 kronor i lån.

-29%

Här i Stockholm betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Vällingbyvägen 135 gäller skattetabell 30. Det innebär att inkomstskatten här är 3,1 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 21 000 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

17,90% (-3,75)

12,08% (0,80)

0,075% (-0,17)

Summa

30,055% (-3,12)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,6% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 212% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+212%

Bostadsmarknaden i Råcksta

i Råcksta pågår och planeras det för 297 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Vällingby Centrum

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Vällingbyvägen. Snitthyran är 5 979 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

80 meter från adressen ligger Förskolan Grönkulla.

Matbutiker och restauranger

Bara tre minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Vällingby Centrum på Pajalagatan 38.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang My Linh och Pizzeria Mirella i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca elva minuters gångväg (1150 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (11 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Fitness 24seven, tre minuters promenad från adressen.

Händelser och brott i närheten av Råcksta

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Fylleri/LOB

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 08:26

Vid tunnelbanestation  Vällingby omhändertog ordningsvakter en berusad man.

Polisen som var på plats övertog omhändertagandet och förde mannen till polisstationen för tillnyktring.

Övrigt

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 10:00

I samband med en kontroll av en person utomhus i Grimsta har polis avlossat verkanseld mot en person.

Personen är förd till sjukhus. Uppdatering klockan 23.40 Polispersonal har i samband med kontroll av en person utomhus blivit utsatta för ett allvarligt hot. Polis har mött hotet genom att avlossa verksanseld mot personen som är en man. Mannen som träffats av verkanselden fördes till sjukhus. Det finns i nuläget inga mer uppgifter att lämna om skadeläget. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras. Händelsen utreds som grovt hot mot tjänsteman samt grovt vapenbrott. Enligt rutin kommer en åklagare vid särskilda åklagarkammaren utreda polisens agerande. Uppdatering 28 februari klockan 08.20 Mannen, som är i 60-årsåldern, har konstaterats avliden på sjukhus. Anhöriga är underrättade. I samband med att mannen kontrollerades av polis har polisen hotats med vapen och därefter har polisen avfyrat verkanseld. Den händelsen utreds som grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. En förundersökning om tjänstefel har också inletts, vilket är rutin. Den tekniska undersökningen är klar på platsen. 

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 22 februari kl 07:23

Polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare i Hässelby villastad.

Stoppet genomfördes på Skattegårdsvägen. Föraren är misstänkt för att hon har kört bilen utan giltig behörighet. Hon rapporterades för grov olovlig körning då hennes körkortsbehörighet är återkallat. Hon är även misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Polisen tog den misstänkta narkotikan i beslag och den ingår i utredningen. När passageraren kontrollerades uppstod misstanken om narkotikabrott genom innehav. Han är identifierad och den misstänkta narkotikan är tagen i beslag. 

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
490%
SverigeRåcksta

Brott jämfört med riket