facebook_pixelVärmdö Stockholms län, Värmdö - hitta.se
Hitta.se

Värmdö

Stockholms län

Kommun i Värmdö inom Stockholms län som angränsar till Norrtälje, Österåker, Vaxholm, Nacka, Tyresö och Haninge.

I området finns 37 319 personer över 16 år och 5 361 företag.

Bolån på Värmdö - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta på Värmdö. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån på Värmdö

Boendemiljön på Värmdö

Människorna på Värmdö

Människorna på Värmdö

Medelinkomsttagarfamiljer i villaområden utanför små- och medelstora städer

På Värmdö bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 48 år, vilket är högre än medelåldern i Värmdös kommun (47 år) och Sverige (48 år). Andelen pensionärsfamiljer (14%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är arbeta i trädgården, snickra/måla och bygga och meka med bilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

På Värmdö har 20% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 40% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (29%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 29% som högutbildade. 45% har gymnasieutbildning och 7% har endast grundskoleutbildning. 43% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

Här är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 128 kr, vilket är 4% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 984 694 kronor i lån.

+4%

Här i Värmdö betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 32. Det innebär att inkomstskatten här är 1,7 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 400 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,18% (-2,47)

12,08% (0,80)

0,242% (0,00)

Summa

31,502% (-1,67)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 40,1% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 72% fler röster än riksgenomsnittet.

Hur röstar man i andra områden? Kolla i livsstilskartan!

M+72%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 46 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 21 objekt till salu i Värmdö Evlinge

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten. Snitthyran är 5 994 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Angöringsvägen 2 ligger Kopparmora Barnstuga.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Mats Eriksson Catering i området.

Händelser och brott i närheten av Värmdö

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Farligt föremål, misstänkt

Rapporterat onsdagen den 3 mars kl 04:12

En anmälare har vid promenad vid Ösbyträsk på en berghäll påträffat ett föremål som han inte kan identifiera och ringer polisen.

Personal från nationella bombskyddet har varit på plats och tagit med sig föremålet som bedöms vara någon form av pyrotekniska produkter. Anmälan kommer att skrivas om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 1 mars kl 07:46

Okänd personbilsförare är misstänkt för vårdslöshet i trafik samt rattfylleri.

Föraren har fört fordonet i hög fart och vid olyckan landat cirka 15 meter från körbanan vid busshållplatsen Hemmesta vägskäl på Skärgårdsvägen. Polisen sökte efter föraren med hjälp av hundpatrull, det sökandet gav inget resultat. Polisen skrev anmälan angående vårdslöshet i trafik samt rattfylleri. Vid 05-tiden på Kungsgatan i centrala Stockholm kontrollerar polisen en man med tydliga skador i ansiktet och blod på händerna. Det framkommer uppgifter som gör att han identiferas och misstänks vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning ute på Värmdö tidigare under natten. Rättelse klockan 10:06 Till en början stod att bilen hade landat 50 meter från körbanan, vilket inte stämmer. Bilen hade landat cirka 15 meter från körbanan.

Stöld

Rapporterat fredagen den 26 februari kl 07:37

Målsäganden fick larm från sin bil som stod parkerad i ett större garage i Gustavsberg och upptäcker att en ruta är krossad.

På målsägandens bil har ratten och strålkastarinsatserna stulits. Tjuvarna är inte kvar när målsägaden kommer dit. Anmälan skrivs om stöld.  

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
95%
SverigeVärmdö

Brott jämfört med riket