Vargmötesvägen 11

186 30, Vallentuna Stockholms län

Vargmötesvägen 11

186 30, Vallentuna Stockholms län

Adress i Vallentuna i Vallentuna i Stockholms län. Här bor Dick, Patric, Patric och Linda och fem företag finns på adressen.

Hitta hit

Boendemiljön i kvarteret

Området kring Vargmötesvägen 11 består till 87% av småhus. Det är vanligt med villor och lantbruk som för det mesta är byggda kring millennieskiftet.

Husen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil och är anpassade efter husbyggarens individuella önskemål och smak. Trender som går att se är nyfunktionalism och hus i New England-stil.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Vallentuna bor 47% kvinnor och 53% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Vallentuna kommun (46 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par med barn, 35-49, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (19%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, följa populära tv-serier, hårvård, rida, alternativ hälsovård, meka med bilar, ishockey, motorsport, sticka och handarbeta och personbilar.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Vallentuna har 30% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är högre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 31% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är högre än genomsnittet (29%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 50% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 64% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 88%.

+27%

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 34 476 kr, vilket är 27% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 518 073 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Vallentuna betalar man lägre skatt

För de som är folkbokförda på Vargmötesvägen 11 gäller skattetabell 31. Det innebär att inkomstskatten här är 1,8 procentenheter lägre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 700 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

19,00%

 (-2,65)

12,08%

 (0,80)

0,242%

 (0,00)

Summa

31,322%

 (-1,85)

+90%

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Moderaterna det största partiet med 44,3% av rösterna. Moderaterna är det parti som sticker ut med 90% fler röster än riksgenomsnittet.

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Volkswagen i området.

Parkeringsplatser & Lokaltrafik

Lokaltrafik

Avgångar från Lindönäs
524 Arninge Saluvägen 1 min
524 Upplands Väsby 8 min
663 Vallentuna station västra 13 min

Inom gångavstånd (4 min) finns Lindönäs busshållplats som exempelvis tar dig till Arninge Saluvägen (524), Upplands Väsby (524) och Vallentuna station västra (663).

Se fullständiga trafikalternativ och avgångstider

Bostadsmarknaden i kvarteret

1 bostad till salu

Just nu finns 1 objekt till salu i anslutning till området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

1 144 meter från adressen ligger Vallentuna Montessori Ek för.

Närmaste grundskola är Hammarbacksskolan (1 526 meter), som är en kommunal skola med ca 15 elever i årskurserna 2-9. Här har 58% av lärarna lärarexamen och det går åtta elever per lärare.

Den gymnasieskola som ligger närmast är Vallentuna Gymnasium (2 537 meter), som är en kommunal skola med ca 287 elever. Här har 83% av lärarna lärarexamen och det går nio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är ICA Kvantum på Tuna Torg 17.

Lockas man av restaurangbesök finns Pizzeria Eldorado i Rosendal och Lindö kök & bar i närheten.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (913 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (124 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Puls & Träning Rotebro, tio minuters promenad från adressen.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Bilverkstäder, Reklam & PR, Bygg- & Anläggningsarbeten, VVS & Rörmokare och Båtar & Båttillbehör.

Bilverkstäder

Reklam & PR

Bygg- & Anläggningsarbeten

VVS & Rörmokare

Båtar & Båttillbehör

Arbetsmarknaden i Vallentuna

Jobb i närheten

Just nu finns det 141 lediga jobb i Vallentuna, vilket motsvarar 1% av alla lediga jobb i Stockholms län. Bland annat söker man:

- Barnflicka/Barnvakt

- Löneadministratör

- Lärare i grundskolan, årskurs 7-9

- Kock, à la carte

- Personlig assistent

Exempel på företag som anställer just nu:

- Nannynu! AB Barnvakter i världsklass

- Jurek Rekrytering & Bemanning AB

- Vallentuna Friskola AB

- Gästis kök och bar

- Vallentuna kommun

1%
Stockholms län Vallentuna

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Vallentuna

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 23 oktober kl 07:44

Misstänkt påverkad förare stoppades i Upplands Väsby.

Ett fordon stoppades och kontrollerades i Smedby i Upplands Väsby kommun.  I samband med kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri och föraren fick följa med till vårdinrättning för provtagning och fortsatt utredning.

Mord/dråp, försök

Rapporterat fredagen den 19 oktober kl 09:42

En man har blivit knivhuggen i magtrakten.

Den skadade mannen förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget på målsägaren är oklart. Två misstänkta gärningspersoner grips och förs till polisstation för förhör. Polis är på plats för att säkra spår, tala med vittnen och genomföra en husrannsakan i den lägenhet som man misstänker är brottspatsen.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 9 oktober kl 08:02

Trafikolycka på E4 vid trafikplats Bredden, södergående.

Tre personbilar ska vara inblandade i olyckan som inträffat på E4 i höjd med trafikplats Bredden, södergående. En person uppger att denne har nacksmärtor. Långa köer som följd. Uppdatering klockan 08:27: Bärgare äer beställda till olycksplatsen. Fortfarande långa köer. I nuläget ingen prognos för när arbetet vid olycksplatsen är klart.

41%
Sverige Vallentuna

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se