facebook_pixelLånggatan 37B Uppsala län, Öregrund - hitta.se
Hitta.se

Långgatan 37B

742 42 Öregrund, Östhammar Uppsala län

Adress i Öregrund i Öregrund i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Långgatan 37B.

Hitta hit

Bolån i Öregrund - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Öregrund. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Öregrund

Boendemiljön i Öregrund

Boendemiljön i Öregrund

Området kring Långgatan 37 består till 17% av småhus. Det är vanligt med flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1950-talet.

Boendemiljön i Öregrund

15 drönarbilder över Öregrund

En drönare har flugit över Öregrund och tagit 15 bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Öregrund från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Öregrund
Räddningsstation Öregrund
Arronet Teknik
Öregrund-Gräsö församling

Människorna i Öregrund

Människorna i Öregrund

Äldre och pensionerade medelinkomsttagarpar utan barn i villa utanför småstäder

I Öregrund bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 63 år, vilket är högre än medelåldern i Östhammars kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (57%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, trav och galopp, kungligheter, krukväxter, hårvård, ishockey, skattefrågor, se sport på tv/läsa om sport, teater och föreningsverksamhet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 18% som högutbildade. 33% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 14% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 22 864 kr, vilket är 16% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 331 328 kronor i lån.

-16%

Här i Östhammar betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Långgatan 37B gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,69% (0,04)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,642% (0,47)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 29,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+45%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 2 objekt till salu i Öregrund

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 623 meter från adressen ligger Gräsö Skola och Förskola Tärnan.

Matbutiker och restauranger

Bara en minuts promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Strandgatan 30.

Lockas man av restaurangbesök finns Hamnkrogen Bryggan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca en minuts gångväg (110 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca tre minuters gångväg (360 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Öregrund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Brand

Rapporterat söndagen den 28 februari kl 01:24

Brand i byggnad.

En polispatrull beordras till en adress strax norr om Österbybruk där det ska brinna i en byggnad. När polisen kommer till platsen är byggnaden redan övertänd och räddningstjänsten meddelar att man kommer att låta byggnaden brinna ner. Det finns ingen risk att branden ska spridas till någon annan byggnad. Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

Räddningsinsats

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 10:29

En person som gått genom isen.

En polispatrull beordras till Snöskär i Karlholmsbruk där en person ska ha gått genom isen. När patrullen kommer fram till platsen har personen blivit uppdragen ur vattnet.

Trafikolycka

Rapporterat torsdagen den 25 februari kl 03:05

Kollision mellan lastbil och personbil på Morkarlavägen.

En bilförare och en timmerbilsförare krockar på Morkarlavägen i närheten av Skeberga. Personbilen får kraftiga plåtskador och måste bärgas från platsen, men det uppstår inga personskador. Orsaken till olyckan är oklar.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
15%
SverigeÖregrund

Brott jämfört med riket