facebook_pixelNysätra-Högby Gård 5 Uppsala län, Örsundsbro - hitta.se
Hitta.se

Nysätra-Högby Gård 5

749 63 Örsundsbro, Enköping Uppsala län

Adress i Nysätra i Örsundsbro i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Nysätra-Högby Gård 5.

Hitta hit

Bolån i Örsundsbro - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Örsundsbro. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Örsundsbro

Boendemiljön i Nysätra

Människorna i Nysätra

Människorna i Nysätra

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Nysätra bor 48% kvinnor och 52% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Enköpings kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (20%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 39% som högutbildade. 34% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 39% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 71%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 514 kr, vilket är 2% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 2 523 017 kronor i lån.

-2%

Skatteläget i Enköping

För de som är folkbokförda på Nysätra-Högby Gård 5 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,292% (0,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 21,7% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 1 objekt till salu i Örsundbro

Det har sålts 4 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 25 789 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 19 517 kr/m2 och går upp med 28.02 %.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

5 069 meter från adressen ligger Solrosens Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (357 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (7 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Nysätra

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel, grov

Rapporterat onsdagen den 24 februari kl 11:53

Två män grips misstänkta för grov misshandel.

En anställd på ett företag i Häggeby i Håbo kommun observerar att två personer håller på att söka igenom en container på företagets mark. När den anställda ska konfrontera personerna hoppar de in i en bil. När bilen passerar den anställda ska han ha blivit påkörd. Bilen lämnar sedan platsen. Vid 10.10-tiden meddelar en patrull att de stannat bilen på riksväg 55, vid Örsundsbro. I bilen sitter två män i 30-årsåldern som grips misstänkta för grov misshandel.

Misshandel

Rapporterat tisdagen den 16 februari kl 03:52

Man grips misstänkt för misshandel i nära relation.

Polis beordras till en bostad i Enköpings kommun där en man ska ha misshandlat en kvinna som han har en relation med. Mannen, som lämnat bostaden när polis anländer, grips kort därefter och är misstänkt för misshandel. Under eftermiddagen kontaktas åklagarmyndigheten som sedan kommer ta beslut om mannen ska anhållas eller sättas på fri fot. Uppdatering 16:24 Efter förhör tar åklagaren beslut om att mannen ska sättas på fri fot.

Trafikbrott

Rapporterat måndagen den 15 februari kl 11:46

Bil kör av vägen efter förföljande på riksväg 55.

En polispatrull fattar misstankar om en personbil på riksväg 55 strax innan Örsundsbro. När polisen försöker stoppa bilen vägra föraren att stanna och ett förföljande inleds i riktning mot Uppsala. Strax innan Ramstalund tar förföljandet slut då föraren, efter att ha gjort en vänstersväng, kör av vägen och hamnar i diket. Ingen person eller egendom skadas i samband med förföljandet. Föraren, en man i 40-årsåldern, blir medtagen för en kontroll. Han misstänks för grovt drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, och för att ej ha stannat för polismans tecken. Då mannen också har fått sitt körkort återkallat misstänks han också för grov olovlig körning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
167%
SverigeNysätra

Brott jämfört med riket