Duderö 113

742 94, Östhammar Uppsala Län

Duderö 113

742 94, Östhammar Uppsala Län

Boendemiljön i kvarteret

Området kring duderö 113 består till 98% av småhus. Det är vanligt med byggnader som för det mesta är byggda på 1850-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Wikipedia

Människorna i kvarteret

Äldre och pensionerade medelinkomsttagare i villa utanför småorter eller i glesbygd

I Börstil bor 45% kvinnor och 55% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Östhammar kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Familjer med barn i grundskoleålder

I Börstil har 10% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 22% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (22%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 19% som högutbildade. 56% har gymnasieutbildning och 25% har endast grundskoleutbildning. 50% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 85%.

-26%

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 19 992 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 756 850 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Östhammar betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på duderö 113 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,5 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,69%

 (0,04)

11,71%

 (0,43)

0,242%

 (0,00)

Summa

33,642%

 (0,47)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 30,9% av rösterna.

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Volvo i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

8 567 meter från adressen ligger Öppen förskola Edsskolan.

Närmaste grundskola är Snesslinge Skola (1 923 meter), som är en kommunal skola med ca 27 elever i årskurserna 1-3. Här har 100% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (371 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (101 meter) från adressen.

Arbetsmarknaden i Östhammar

Jobb i närheten

Just nu finns det 59 lediga jobb i Östhammar, vilket motsvarar 3% av alla lediga jobb i Uppsala Län. Bland annat söker man:

- Fastighetsskötare/Fastighetsarbetare

- CNC-operatör/FMS-operatör

- Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

- Organisationsutvecklare

- Diskare

Exempel på företag som anställer just nu:

- Gimo Industricenter KB

- Österby Gjuteri AB

- Östhammars kommun , Socialförvaltningen , Vård och omsorg

- VATTENFALL AB

- GIMO HERRGÅRD

3%
Uppsala Län Östhammar

Andel av jobben i länet

Händelser och brott i närheten av Börstil

Trafikolycka, vilt

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 05:12

En förare krockar med en älg.

På riksväg 76 vid Forsmark krockar en personbilsförare med en älg. Inga personskador uppstår och älgen avlivas på plats av polis. Uppdatering kl 17:21 Det är åter full framkomlighet på vägen.

Sammanfattning vecka

Rapporterat torsdagen den 8 november kl 01:07

Polisrutan

Polisrutan Östhammars kommun. Det var det längesedan jag skrev någon polisruta och jag kan tyvärr inte lova att den kommer komma varje vecka men jag lovar att försöka. Det märks att hösten är här och därmed mörkret. Många viltolyckor, därför uppmanar jag er alla att lätta på gasen och vara extra uppmärksamma.  Jag önskar också att fler av er som är ute på vägarna och går använder reflexer. Har ni hund med er skall denne också ha reflexer. Vi får in många anmälningar om utpressningsförsök, där man via mail blir kontaktad och uppmanad att sätta in pengar annars kommer de sidor man varit ute på nätet att offentliggöras. Betala aldrig in några pengar till något sådant. Veckans redovisning av anmälda brott. Östhammar: Utpressning via nätet. Stöld av två containrar. Stöld av cykel på Gustaf Logrens gård. Brott mot jaktlagstiftningen genom att inte anmält en viltolycka. Försök till utpressning via nätet. Datorbedrägeri. Stöld av däck och fälg samt två försök till stöld vid Forsmarks bruk. Gimo: Försök tillgrepp av fortskaffningsmedel på Kyrkvägen. En person är misstänkt för narkotikabrott innehav. Alunda: Försök till utpressning via nätet. Oredligt förfarande genom att någon okänd beställt böcker och tidningar i målsägarens namn. Tillgrepp av fortskaffningsmedel på Albertinasväg. Ofredande mot kvinna genom att någon okänd ringt upp och varit otrevlig via telefon. Tillgrepp av fortskaffningsmedel. Österbybruk: Grov misshandel på en fest i folkets hus där också en stöld av en jacka skedde. Misshandel på Åkervägen. Öregrund: Stöld av en gasbehållare vid Rörhamn. Denna vecka har det inrapporterats 14 stycken viltolyckor. När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414 . Om det handlar om pågående brott ringer du 112 . Vill du skicka mail till mig så har jag adressen. agnetha.degerstedt@polisen.se Polisinspektör Agnetha Degerstedt

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 6 november kl 10:37

Skottlossning mot en lägenhet i Uppsala.

Strax före klockan 21.30 på tisdagkvällen skjuter en okänd gärningsman ett oklart antal skott mot en lägenhet på Idrottsvägen. I lägenheten befinner sig vid tillfället ett äldre par som dock klarar sig utan skador. I området finns för närvarande flera patruller som arbetar med avspärrningar, höra vittnen och spårsäkring. Att det rör sig om en skarp skottlossning bekräftas i och med att både hylsa och kula har kunnat säkras. Gärningsmannen/gärningsmännen är i nuläget okända. Uppdatering 07:00 Cirka 40 minuter efter inkommer ärende anträffas en man i 20 -års åldern utomhus som tas med in till förhör. 22:30 grips samma man misstänkt för försök till mord. Flera förhör har hållits med flera personer under natten. Den gripne mannen är anhållen från klockan 03:40.

62%
Sverige Börstil

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se