facebook_pixelKrogsta 12 Uppsala län, Alunda - hitta.se
Hitta.se

Krogsta 12

747 93 Alunda, Uppsala Uppsala län

Adress i Alunda i Alunda i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Krogsta 12.

Hitta hit

Bolån i Alunda - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Alunda. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Alunda

Boendemiljön i Alunda

Människorna i Alunda

Människorna i Alunda

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I Alunda bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (33%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 54% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 35% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 034 kr, vilket är 15% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 075 785 kronor i lån.

-15%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Krogsta 12 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 23,0% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 81% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+81%

Bostadsmarknaden i Alunda

Just nu finns 18 objekt till salu i Tuna

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

1 235 meter från adressen ligger Tunabarnen Ek. för..

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca 13 minuters gångväg (1306 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (423 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Alunda

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel

Rapporterat söndagen den 18 april kl 07:45

En man misstänks ha misshandlat en kvinna på en fest.

En man i 30-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 25-årsåldern på en fest i Rasbo. Inga tillhyggen har använts och kvinnan är inte i behov av ambulans. Två anmälningar skrivs om misshandel. Det är oklart vad bråket gällde.

Rån

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 05:41

Tonåring rånas i Gränby.

Polis beordras till Gränby med anledning av att en pojke i övre tonåren rånats flera okända gärningspersoner. Tonåringen ska ha blivit hotad med ett knivliknade föremål och blivit avtvingad tillhörigheter. Inga gärningspersoner påträffas men en anmälan om rån kommer att skrivas.

Trafikbrott

Rapporterat fredagen den 9 april kl 06:33

En bilförare som stoppas i Edsbro misstänks för grov olovlig körning. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

Snabbare lagföring är ett arbetssätt som minskar tiden från ett polisingripande till dom – från i genomsnitt 22 till cirka sex veckor. Arbetssättet innebär att polispatrullen gör klart utredningen direkt när de ingripit mot en misstänkt. Patrullen ger den misstänkte en tid i tingsrätten för huvudförhandling vid ingripandet.  Alternativt, om den misstänkte erkänner, får han eller hon skriva på en fullmakt med ett bötesbelopp som sedan fastställs av en åklagare. I båda fallen får den misstänkte en tydligare och snabbare koppling mellan brott och straff, samtidigt som effektiviteten ökar i hela rättskedjan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeAlunda

Brott jämfört med riket