facebook_pixelHärkeberga Prästgård 9 Uppsala län, Enköping - hitta.se
Hitta.se

Härkeberga Prästgård 9

745 96 Enköping, Enköping Uppsala län

Adress i Härkeberga i Enköping i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Härkeberga Prästgård 9.

Hitta hit

Bolån i Enköping - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Enköping. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Enköping

Boendemiljön i Härkeberga

Människorna i Härkeberga

Människorna i Härkeberga

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Härkeberga bor 49% kvinnor och 51% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Enköpings kommun (49 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (32%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 41% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 36% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 72%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 28 068 kr, vilket är 3% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 565 924 kronor i lån.

+3%

Skatteläget i Enköping

För de som är folkbokförda på Härkeberga Prästgård 9 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,34% (-0,31)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,292% (0,12)

Här röstar man borgerligt

I valdistriktet röstar man borgerligt. I valet 2014 blev Sverigedemokraterna det största partiet med 28,3% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 61% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+61%

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns flera förskolor i närheten

6 792 meter från adressen ligger Föräldrakooperativet Blixten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters cykelväg (2472 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (27 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Härkeberga

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Stöld/inbrott

Rapporterat fredagen den 15 januari kl 08:21

Kiosken på järnvägsstation, Bangårdsgatan har under natten utsatts för ett inbrott.

När personal kommer på morgonen konstaterar man att det varit inbrott under natten. Ett fönster var uppbrutet och man hade rört omkring inne i kiosken. Vad som tillgripits är oklart vid anmälningstillfället.

Stöld/inbrott

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 06:57

Inbrott i källaförråd i Galgvreten.

En person ringer till polisen och säger att hen kommit på flera personer som misstänks ha gjort inbrott i ett källarförråd i Galgvreten. Polis beordras till platsen, men de misstänkta gärningspersonerna har lämnat när patrull anländer. Det är oklart var som tillgripits.   En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 13 januari kl 02:51

En lastbil hamnar tvärs över vägen vid en trafikolycka.

En personbil och en lastbil med släp är involverade i en trafikolycka på riksväg 55 vid Enköpings-Näs. Lastbilen ligger tvärs över vägen och blockerar. Bärgning av lastbilen påbörjas ca kl 14:30. Uppdatering kl 15:10 Bärgningsarbetet av lastbilen beräknas vara avslutat tidigast kl 16:00. Tills lastbilen är bärgad är vägen helt avstängd i båda riktningar. Uppdatering kl 15:30 Olyckan inträffar när lastbilens släp går av vägen och dragbilen krockar i sidan på den mötande personbilen. Två personer från personbilen förs till sjukhus med ambulans.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
167%
SverigeHärkeberga

Brott jämfört med riket