facebook_pixelHimmelsvägen 15 Uppsala Län, Storvreta - hitta.se

Himmelsvägen 15

743 35 Storvreta, Uppsala Uppsala Län

Adress i Ärentuna i Storvreta i Uppsala Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Himmelsvägen 15.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 1982

Fastigheten på Himmelsvägen 15 är ett flerfamiljshus byggt 1982.

Snittvärderingen är 20 994 kr/m²

Snittvärderingen på Himmelsvägen 15 är ca 20 994 kr/m².

Värdera bostad på Himmelsvägen 15

Evaluation

Värdeindikation

20 994 kr/m2

Bolån i Storvreta - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Storvreta. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Storvreta

Boendemiljön i Ärentuna

Boendemiljön i Ärentuna

I området kring Himmelsvägen 15 bor många i flerbostadshus och kedjehus som för det mesta är byggda på 1980-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (35%).

Wikipediafoton från närområdet

Gränby, Ärentuna socken
Storvreta
Storvreta kapell
Upplands runinskrifter 1033

Människorna i Ärentuna

Människorna i Ärentuna

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Ärentuna bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 49 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (40%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är astrologi, prova nya produkter, trav och galopp, konst, skönhetsvård, ungdomskultur, foto/film, pyssla, film och djuretiska frågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 28% som högutbildade. 28% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 20% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 70%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 690 kr, vilket är 24% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 800 085 kronor i lån.

-24%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Himmelsvägen 15 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 33,2% av rösterna. Kristdemokraterna är det parti som sticker ut med 94% fler röster än riksgenomsnittet.

KD+94%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i Ärentuna

i Ärentuna pågår och planeras det för 6 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 10 objekt till salu i Storvreta

Just nu finns det 5 hyreslägenheter att byta till i närheten av himmelsvägen. Snitthyran är 7 395 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

371 meter från adressen ligger Lyckebo Förskola.

Matbutiker och restauranger

Bara tolv minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum Storvreta på Ärentunavägen 10.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca nio minuters gångväg (904 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (31 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Ärentuna

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 02:48

En personbil kör in i mitträcket på väg 288.

På länsväg 288 mellan Jälla och Lindbacken (i riktning mot Uppsala) kör en personbil in i mitträcket. Bilen blir totalförstörd i samband med olyckan. Föraren, en kvinna i 25-årsåldern, är chockad men inte allvarligt skadad. Under räddningsarbetet är det helt stopp i trafiken, men strax innan klockan 14:00 kan bilen bärgas och trafiken släppas på igen. Polisen misstänker inget brott.

Brand

Rapporterat onsdagen den 2 december kl 05:17

Brand i trapphus i Storvreta

Polis och räddningstjänsten larmades till en bostadsfastighet i Storvreta på ondagsmorgonen då det brann i ett trapphus på adressen. På plats kunde patrullen konstatera att branden sannolikt var anlagd, då man inte kunde finna någon naturlig anledning till att det börjat brinna. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och sedan vädra ut trapphuset. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Stöld/inbrott

Rapporterat lördagen den 21 november kl 07:15

Polisen larmas om ett pågående inbrott.

Polisen larmas om att flera personer försöker bryta sig in i en butik på Klockarbolsvägen i Bälinge. Ett brytverktyg finns kvar på platsen när polisen kommer dit, men personerna har tagit sig någon annanstans. När polisen söker i området anträffas en pojke i 15-årsåldern som upplevs påverkad av narkotika och får lämna ett urinprov. Vårdnadshavare informeras och polisen skriver en anmälan till socialtjänsten.  Det går inte att konstatera att det skett någon åverkan på butiken.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeÄrentuna

Brott jämfört med riket