facebook_pixelApelgatan 18C Uppsala län, Uppsala - hitta.se

Apelgatan 18C

754 35 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Ett flerfamiljshus byggt 2005

Fastigheten på Apelgatan 18C är ett flerfamiljshus byggt 2005.

Bolån i Salabacke - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Salabacke. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i Salabacke

Boendemiljön i Salabacke

Boendemiljön i Salabacke

I området kring Apelgatan 18 bor många i flerbostadshus som för det mesta är byggda på 50- och kring millennieskiftet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (23%).

Femtiotalshusen går att känna igen på enkelheten i arkitekturen där inspiration hämtats från 30-talets funkisstil. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 8.24%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 7 539 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån
Boendemiljön i Salabacke

En drönarbild över Salabacke

En drönare har flugit över Salabacke och tagit en bild med 360° helikopterperspektiv.

Se Salabacke från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Byggmästarparken
Årstakyrkan
Tycho Hedéns väg
Uvengymnasiet

Människorna i Salabacke

Människorna i Salabacke

Unga till medelålders barnfamiljer med låga inkomster i hyresrätter i förort utanför de större städerna

I Salabacke bor 51% kvinnor och 48% män. Vanliga intressen är hårvård, astrologi, krukväxter, lösa korsord eller sudoku, skönhetsvård, besöka sportevenemang, modenyheter, sjukdomar och sjukvård, alternativ hälsovård och antikviteter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 38% som högutbildade. 29% har gymnasieutbildning och 16% har endast grundskoleutbildning. 30% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 62%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 20 090 kr, vilket är 26% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 810 907 kronor i lån.

-26%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Apelgatan 18C gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14(-0,51)

11,71(0,43)

0,242(0,00)

Summa

33,092(-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 35,7% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 76% fler röster än riksgenomsnittet.

V+76%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Fiat i området.

Toyota
Fiat

Bostadsmarknaden i Salabacke

i Salabacke pågår och planeras det för 387 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Salabacke

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Apelgatan. Snitthyran är 8 659 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

377 meter från adressen ligger Salabackars Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara två minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, ICA Nära Brantingstorg på Brantingstorget 9.

Lockas man av restaurangbesök finns Forno Romano och Aspentos i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca sju minuters cykelväg (2190 meter) från vattnet. Närmsta grönområde, Byggmästarparken, ligger ca en minuts gångväg (118 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Boländerna, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Salabacke

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Misshandel, grov

Rapporterat torsdagen den 22 oktober kl 07:04

Knivslagsmål i en lägenhet i Gränby.

Polisen får flera samtal om ett misstänkt slagsmål på en adress i ett flerfamiljshus i Gränby där också en kniv ska vara inblandad. Flera patruller beordras till platsen. I lägenheten anträffas fyra män, två av dem körs till sjukhus, de ska dock inte vara allvarligt skadade. Båda männen, en i 20-årsåldern och den andra i 40-årsåldern, grips och kommer att höras efter tillnyktring och omplåstring. Ytterligare en man som finns i lägenheten, en man i 25-årsåldern, grips. Den fjärde mannen, som är i 65-årsåldern, omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Det är oklart vad som har föranlett slagsmålet, samtliga tre gripna är misstänkta för grov misshandel och kommer att höras när det är möjligt. En kniv anträffas på platsen och tas i beslag. Lägenheten har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Bråk

Rapporterat måndagen den 19 oktober kl 05:57

Polis larmas till ett pågående lägenhetsbråk.

Två personer som har relation har ett ljudligt gräl med varandra på en adress i Sala backe och flera personer ringer 112. När polisen kommer till platsen är ingen skadad, men det har brunnit i en säng och polisen kommer att skriva en anmälan om mordbrand alternativt försök till mordbrand. En av personerna omhändertas med stöd i lagen om psykiatrisk tvångsvård.

Rån

Rapporterat söndagen den 18 oktober kl 07:40

Man anmäler att han rånats i Gränby.

En man ringer till polisen och uppger att han blivit hotad av flera maskerade personer med ett pistolliknande föremål. Han ska även ha blivit slagen och rånad på smycken, klocka och en mobiltelefon. Flera patruller beordras till platsen men inga misstänkta gärningspersoner påträffas. En anmälan om rån kommer att skrivas.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeSalabacke

Brott jämfört med riket