Artillerigatan

Uppsala

Bostadsmarknaden på Artillerigatan

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

På Banérgatan 1 ligger Föräldrakooperativet Kåbo Ek. För..

En grundskola i området är JENSEN förskola Uppsala, som är en privat skola med ca 207 elever i årskurserna 1-9. Här har 78% av lärarna lärarexamen och det går 16 elever per lärare.

Det ligger även en gymnasieskola i området, Kunskapsgymnasiet Uppsala, som är en privat skola med ca 111 elever. Här har 88% av lärarna lärarexamen och det går tio elever per lärare.

Matbutiker och restauranger

I området finns tio livsmedelsbutiker. Bl.a. ICA Nära Hörnan på Artillerigatan 16 och ICA Nära Folkes Livs på Rackarbergsgatan 8.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Jättegrytan och Kåbo Restaurang & Pizzeria i området.

Natur och fritid

För den träningsintresserade finns Itrim Uppsala och Friskis&Svettis i området.

Företagande

Företagen i området är verksamma inom branscherna Organisationskonsulter, Forskning & Utveckling, Läkare, Restauranger & Serveringar och Grundskolor.

Organisationskonsulter

Forskning & Utveckling

Läkare

Restauranger & Serveringar

Grundskolor

Händelser och brott i närheten av Artillerigatan

Mord/dråp - Uppsala

Rapporterat söndagen den 19 augusti kl 11:07

En person avliden efter bråk med tillhyggen, Kvarngärdet Uppsala

Samtal inkom till polisen med anledning av ett bråk som skulle ha skett i stadsdelen Kvarngärdet. När polisen kom till platsen anträffades en man i 17års åldern svårt skadad. Mannen fördes till sjukhuset men avled senare till följd av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och eftersöker nu vittnen till händelsen. I nuläget kan polisen inte kommentera händelsen ytterligare. Uppdatering 04:20 Två män i 20års åldern har frihetsberövats i ärendet. Gripandena har gått lugnt till och har föranletts av utredningsåtgärder som vidtagits under natten i ärendet.  I nuläget har en av männen blivit anhållen medan den andra är gripen.

Inbrott - Uppsala

Rapporterat måndagen den 13 augusti kl 11:04

Karlsrogatan - inbrott i butik

Okända gärningsmän har gjort inbrott i en livsmedelsbutik. Gärningsmännen har tagit sig in i butiken genom att krossa ett skyltfönster. För närvarande är det okänt vad som tillgripits. Gärmningsmännen lämnade platsen i ett fordon. Ingen har gripits.

Trafikolycka, personskada - Uppsala

Rapporterat fredagen den 10 augusti kl 01:43

Sågargatan-man i 75-årsåldern blir påkörd av en bilist

Mannen förs till sjukhus med okända skador. Det är i nuläget oklart vad som har orsakat olyckan även eventuell brottsrubricering är för närvarande oklar. Utredningen får påvisa om någon av de inblandade parterna kommer att misstänkas för brott.

26%
Sverige Artillerigatan

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se