facebook_pixelKlockargatan 17 Uppsala län, Uppsala - hitta.se
Hitta.se

Klockargatan 17

752 20 Uppsala, Uppsala Uppsala län

Adress i Fyrisstrand i Uppsala i Uppsala län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Klockargatan 17.

Hitta hit

Ett flerfamiljshus byggt 2007

Fastigheten på Klockargatan 17 är ett flerfamiljshus byggt 2007.

Snittvärderingen är 34 054 kr/m²

Snittvärderingen på Klockargatan 17 är ca 34 054 kr/m².

Värdera bostad på Klockargatan 17

Evaluation

Värdeindikation

34 054 kr/m2

Bolån i Uppsala - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Uppsala. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Uppsala

Boendemiljön i Fyrisstrand

Boendemiljön i Fyrisstrand

I området kring Klockargatan 17 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda kring millennieskiftet och 2010-talet. De flesta flerfamiljshusen är bostadsrätter (82%).

Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus. Husen byggda efter 2010 är ofta byggda i fasadmaterial som spegla boendets karaktär. ofta ett fokus på miljö och energi, bland annat med system för återvinning av värme.

Boendemiljön i Fyrisstrand

Tre drönarbilder över Fyrisstrand

En drönare har flugit över Fyrisstrand och tagit tre bilder med 360° helikopterperspektiv.

Se Fyrisstrand från ovan

Wikipediafoton från närområdet

Fyrisvallsbron
Gillbergska barnhemmet
Uppsala Musikklasser
Banvaktsparken

Människorna i Fyrisstrand

Människorna i Fyrisstrand

Unga höginkomsttagarfamiljer med barn i nyproducerad bostadsrätt med närhet till storstadslivet

I Fyrisstrand bor 54% kvinnor och 46% män. Medelåldern i området är 46 år, vilket är högre än medelåldern i Uppsalas kommun (45 år) men lägre än Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (12%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är andra länders kultur, gympa och workout, styrketräning, semestra utomlands, utförsåkning, utrikespolitik, meditation/yoga mm, läsa om olika resmål, näringsliv och samhällsekonomi och motionera.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Högutbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 43% som högutbildade. 26% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 28% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 803 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 640 474 kronor i lån.

+10%

Skatteläget i Uppsala

För de som är folkbokförda på Klockargatan 17 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,14% (-0,51)

11,71% (0,43)

0,242% (0,00)

Summa

33,092% (-0,08)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 26,5% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 187% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+187%

Bostadsmarknaden i Fyrisstrand

i Fyrisstrand pågår och planeras det för 378 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 100 objekt till salu i Luthagen

Just nu finns det 100 hyreslägenheter att byta till i närheten av Klockargatan. Snitthyran är 10 100 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns sex förskolor i närheten

651 meter från adressen ligger Stabby Montessoriförskola.

Skolor, grönområden, etc

Matbutiker och restauranger

Bara sex minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Konsum på Ringgatan 31.

Lockas man av restaurangbesök finns Citysallad Börjetull och Trappan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (292 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca en minuts gångväg (102 meter) från adressen.

För den träningsintresserade ligger närmsta träningsanläggning, Actic Uppsala Tornet, fem minuters cykelväg från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fyrisstrand

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Räddningsinsats

Rapporterat lördagen den 27 februari kl 02:33

Flera personer går igenom isen i Ekolsundsviken.

En person som har hört någon skrika efter hjälp i vattnet i närheten av Ekolsundsbron kontaktar polisen. Flera patruller beordras till platsen Där det visar sig vara ett flertal personer som har gått igenom isen och hamnat i vattnet. Räddningstjänsten påbörjar en räddningsinsats där också en helikopter hjälper till.

Mord/dråp, försök

Rapporterat tisdagen den 23 februari kl 12:23

Försök till mord, Uppsala

Vid 22.55-tiden inkom larm till polisens regionledningscentral om en man som blivit knivhuggen i området mellan Sportfältsvägen och Gamla Uppsalagatan i Uppsala. Mannen, i 20-års åldern, avtransporterades med ambulans till sjukhus. Flertalet polispatruller har arbetat i ärendet med diverse utredningsåtgärder, bl.a. förhör och sök med hundpatrull. En förundersökning om försök till mord är inledd. Polisen har i nuläget ingen frihetsberövad eller misstänkt. Polisen kommer inte lämna någon ytterligare information kring ärendet under natten.

Rattfylleri

Rapporterat fredagen den 19 februari kl 07:10

En misstänkt rattfull man kör i diket på Bärbyleden.

En man i 20-årsåldern kör i diket på Bärbyleden. Inga personskador uppstår men mannen är rattonykter och desorienterad. Han blir misstänkt för grovt rattfylleri och medtagen för tillnyktring. Körkort och nycklar omhändertas av polisen.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
1078%
SverigeFyrisstrand

Brott jämfört med riket