facebook_pixelKanotvägen 20 Värmlands län, Arvika - hitta.se

Kanotvägen 20

671 33 Arvika, Arvika Värmlands län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i området

Boendemiljön i Arvika Landsdistrikt

Boendemiljön i Arvika Landsdistrikt

Området kring Kanotvägen 20 består till 26% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 70- och kring millennieskiftet.

Sjuttiotalet är det årtionde då det byggdes flest hus i Sverige. En del hus är inspirerade av dansk arkitektur och vanliga byggnadsmaterial är mexitegel kombinerat med träpanel. Flerbostadshusen byggda kring och efter millennieskiftet varierar mycket i stil beroende på byggherre. Ofta är husen byggda med energioptimering och miljö i fokus.

Samla dina lån och få mer över av lönen

I detta område så är snitträntan för ett privatlån 5.56%. Med hjälp av Sambla så sänker du räntekostnaden med i genomsnitt 18 636 kr. Räkna på kostnaden här

Samla dina lån

Wikipediafoton från närområdet

Ingesund
Musikhögskolan Ingesund
Ingesunds folkhögskola
Kyrkviken, Arvika

Människorna i Arvika Landsdistrikt

Människorna i Arvika Landsdistrikt

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Arvika Landsdistrikt bor 52% kvinnor och 47% män. Vanliga intressen är ishockey, föreningsverksamhet, heminredning, besöka sportevenemang, styrketräning, se sport på tv/läsa om sport, bantningstips, trav och galopp, krukväxter och spela dataspel/tv-spel.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 33% som högutbildade. 31% har gymnasieutbildning och 6% har endast grundskoleutbildning. 16% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 47%.

I området är medelinkomsten högre

Här är medelinkomsten 29 828 kr, vilket är 10% högre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 977 321 kronor i lån.

+10%

Skatteläget i Arvika

För de som är folkbokförda på Kanotvägen 20 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,50(-0,15)

11,20(-0,08)

0,242(0,00)

Summa

32,942(-0,23)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 31,1% av rösterna. Feministiskt initiativ är det parti som sticker ut med 407% fler röster än riksgenomsnittet.

FI+407%

Bilägande

Man kör gärna Volvo och Toyota i området.

Volvo
Toyota

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 44 objekt till salu i Arvika

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Kanotvägen. Snitthyran är 6 925 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns två förskolor i närheten

236 meter från adressen ligger Förskolan Lundellsgärdet.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger mindre än en minuts gångväg (45 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca två minuters gångväg (225 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Arvika Landsdistrikt

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat måndagen den 19 oktober kl 03:07

Utryckningsförarkurs i Karlstad och Arvika under kvällspasset

Med start under eftermiddagen i Karlstad och planerat slut senare ikväll i Arvika så pågår en utryckningsförarkurs hos polisen i Värmland.  Detta medför att allmänheten kan komma att observera flertalet polisfordon under utryckning med siren och blåljus.

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 13 oktober kl 04:10

En olycka har inträffat i höjd med Bålgård-Långvak

SOS-alarm meddelar att en olycka har skett utefter Rv61 i höjd med Bålgård-Långvak i riktning mot Arvika. Bilisten, en man, är förd med ambulans till sjukhus med oklara skador men han var vid medvetande då han åkte med ambulansen. Polisen kommer att åka till sjukhuset för att prata med mannen. I nuläget är det oklart vad som har förorsakat olyckan.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 11 oktober kl 10:23

En kvinna i tjugoårsålderna blev natten till söndag misshandlad i centrala Arvika.

Kvinnan har anmält att hon blivit slagen av en man i tjugoårsåldern utanför en krog i Arvika. Mannen befann sig kvar på platsen och kunde identifieras av polispatrull. Förundersökning gällande misshandel inleds.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
24%
SverigeArvika Landsdistrikt

Brott jämfört med riket