facebook_pixelMötterud Kjellbergs 1 Värmlands län, Arvika - hitta.se

Mötterud Kjellbergs 1

671 92 Arvika, Arvika Värmlands län

Adress i Arvika i Arvika i Värmlands län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Mötterud Kjellbergs 1.

Hitta hit

En villa

På adressen finns en villa. Huset är 40 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Arvika.

Bolån i Arvika - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Arvika. Genomsnittlig ränta föregående månad (okt 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,32%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,33% (okt 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,32% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 330 550 kronor och den första avbetalningen är 2 767 kronor.
Bolån i Arvika

Tomten är ca 1713 kvadratmeter

Tomten, MÖTTERUD 2:68, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten MÖTTERUD 2:68 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i området

Boendemiljön i området

Området kring Mötterud Kjellbergs 1 består till 9% av småhus. Det är vanligt med lantbruk och villor som för det mesta är byggda kring sekelskiftet och 1980-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Arvikaverken
Arvika tingsrätt
Arvikafestivalen
Bålgård

Människorna i området

Människorna i området

Singel och flergenerationshushåll med låga inkomster i villa utanför småorter

I området bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 50 år, vilket är högre än medelåldern i Arvikas kommun (50 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (55%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, rida, snickra/måla och bygga, värdepapper och värdepappersaffärer, sportfiska, meka med bilar, arbeta i trädgården, friluftsliv, energisparande och skattefrågor.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 397 kr, vilket är 10% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 356 647 kronor i lån.

-10%

Skatteläget i Arvika

För de som är folkbokförda på Mötterud Kjellbergs 1 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,50% (-0,15)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

32,942% (-0,23)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 28,8% av rösterna. Sverigedemokraterna är det parti som sticker ut med 20% fler röster än riksgenomsnittet.

SD+20%

Bilägande

Man kör gärna Toyota och Volvo i området.

Toyota
Volvo

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 18 objekt till salu i Arvika

Det har sålts 64 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 564 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 692 kr/m2 och förblir oförändrade.

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Mötterud Kjellbergs. Snitthyran är 6 925 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns fyra förskolor i närheten

1 967 meter från adressen ligger Maskrosen Förskola.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca åtta minuters gångväg (887 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (9 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av området

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Mord/dråp

Rapporterat måndagen den 30 november kl 10:31

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord efter att en person hittats död.

Den 22 november anträffades en död person i Glava i närheten av Arvika. Inledningsvis misstänktes inget brott men efter en obduktion upptäcktes skador som ger anledning att tro personen har utsatts för våld från någon annan. Därför har polisen nu inlett en förundersökning gällande mord. En teknisk undersökning har påbörjats och det har även knackats dörr i området.

Trafikolycka, personskada

Rapporterat torsdagen den 26 november kl 05:56

Singelolycka en bil har voltat på lv172

Polis, räddningstjänst och ambulans kallas till en olycka på LV172 på Prästgårdsvägen i Arvika

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 17 november kl 07:21

En person har omhändertagits misstänkt för drograttfylleri i centrala Arvika.

Personen har förts till sjukhus för kroppsbesiktning.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
24%
Sverigeområdet

Brott jämfört med riket