Mötterudsvägen 1A Värmlands län, Arvika - hitta.se

Mötterudsvägen 1A

Värmlands län

Bolån i området - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i området. Vår snittränta är 1,37%*. Få ett individuellt ränteerbjudande hos Nordea.

Räkna på ditt bolån!Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1.000.000 kronor är den effektiva räntan 1,38% (sep 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,37% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1.343.071 kronor och den första avbetalningen är 2.808 kronor.
Bolån i området

Boendemiljön i Mötterudsvägen 1A

Människorna i Mötterudsvägen 1A

Familjer med barn i grundskoleålder

I Mötterudsvägen 1A har 22% av familjerna mer än ett barn. Andelen familjer som bara har ett barn är lägre än i resten av kommunen. De flesta barnen är i grundskoleålder och 4% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder
Barn i grundskoleålder
Barn i gymnasieålder

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 14% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 9% har endast grundskoleutbildning. 23% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 61%.

Skatteläget i Arvika

För de som är folkbokförda i området gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

21,50(-0,15)

11,20(-0,08)

0,242(0,00)

Summa

32,942(-0,23)

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 43 objekt till salu i Styckåsen

Det har sålts 60 objekt i området de senaste 6 månaderna. Enligt booli.se är det genomsnittliga slutpriset 9 983 kr/m2. Budgivningarna startar i snitt på 9 931 kr/m2 och går upp med 1.19 %.

Just nu finns det 2 hyreslägenheter att byta till i närheten av Mötterudsvägen. Snitthyran är 6 925 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i området

På Fritidsgatan 2 ligger Maskrosen Förskola.

Matbutiker och restauranger

I området finns fyra livsmedelsbutiker. Bl.a. Stora Coop Styckåsen på Styckåsgatan 37 och Coop Extra Palmviken på Palmviksgatan 10.

Lockas man av restaurangbesök finns McDonald's Arvika i området.

Händelser och brott i närheten av Mötterudsvägen 1A

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Övrigt

Rapporterat måndagen den 19 oktober kl 03:07

Utryckningsförarkurs i Karlstad och Arvika under kvällspasset

Med start under eftermiddagen i Karlstad och planerat slut senare ikväll i Arvika så pågår en utryckningsförarkurs hos polisen i Värmland.  Detta medför att allmänheten kan komma att observera flertalet polisfordon under utryckning med siren och blåljus.

Misshandel

Rapporterat söndagen den 11 oktober kl 10:23

En kvinna i tjugoårsålderna blev natten till söndag misshandlad i centrala Arvika.

Kvinnan har anmält att hon blivit slagen av en man i tjugoårsåldern utanför en krog i Arvika. Mannen befann sig kvar på platsen och kunde identifieras av polispatrull. Förundersökning gällande misshandel inleds.

Trafikolycka

Rapporterat onsdagen den 7 oktober kl 09:58

Två bilar har kolliderat på Rv61 i höjd med Degerängen i Arvika

Räddningstjänsten har anlänt till platsen och stängt av vägen för trafik förbi olycksplatsen. Skadeläget är ännu oklart. Polis är på väg till platsen UPPDATERING: Platsarbetet är avklarat och trafiken flyter på som vanligt förbi olycksplatsen. Föraren till ena bilen är en kvinna i 70-årsåldern som har förts med ambulans till sjukhus med oklara skador. I den andra bilen fördes passageraren, en man i 80-årsåldern, till sjukhus för vård. Förare var en kvinna i 70-årsåldern som inte var i behov av sjukhusvård. Polispatrullen kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka där utredningen får visa om någon kan misstänkas för brott i samband med olyckan.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
24%
SverigeMötterudsvägen 1A

Brott jämfört med riket