facebook_pixelHyttgatan 2E Värmlands Län, Filipstad - hitta.se
Hitta.se

Hyttgatan 2E

682 32 Filipstad, Filipstad Värmlands Län

Adress i Filipstad i Filipstad i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Hyttgatan 2E.

Hitta hit

En villa byggd 1947

På adressen finns en villa byggd 1947. Huset är 53 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Filipstad.

Bolån i Filipstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Filipstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Filipstad

Tomten är ca 970 kvadratmeter

Tomten, GJUTAREN 8, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten GJUTAREN 8 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Filipstad

Människorna i Filipstad

Människorna i Filipstad

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Filipstad bor 53% kvinnor och 47% män. Medelåldern i området är 56 år, vilket är högre än medelåldern i Filipstads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 65+, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (34%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är motorsport, jakt, meka med bilar, snickra/måla och bygga, arbeta i trädgården, motorcyklar, trav och galopp, sportfiska, lösa korsord eller sudoku och krukväxter.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 22% som högutbildade. 52% har gymnasieutbildning och 12% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 57%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 25 358 kr, vilket är 7% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 945 880 kronor i lån.

-7%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Hyttgatan 2E gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 34,8% av rösterna.

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 7 objekt till salu i Piludden

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

399 meter från adressen ligger Förskolan Bullerbyn.

Matbutiker och restauranger

Närmsta livsmedelsbutik är Coop Extra Filipstad på Viktoriagatan 1.

Lockas man av restaurangbesök finns Vikingaskölds Frukost & Lunchbar Kommanditbolag och Restaurang Två Hjärtan i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (383 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca fyra minuters gångväg (484 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Filipstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Arbetsplatsolycka

Rapporterat torsdagen den 14 januari kl 12:27

En arbetsplatsolycka har inträffat i Filipstad.

SOS, räddningstjänst och polis har blivit kallade till en arbetsplats i Filipstads kommun. En person ska ha ramlat men det är oklart vad för skador personen har ådragit sig. Uppdatering: 16:15 En man föll från en hög höjd i samband med arbete. Mannen har bekräftats avliden. En anmälan om arbetsmiljöbrott har upprättats för att utreda om det finns någon som kan misstänkas för brott i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Rattfylleri

Rapporterat tisdagen den 5 januari kl 09:22

En bilist är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i Blombacka

En polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil i Blombacka. Vid kontroll av föraren, en man i 30-årsåldern, fattar patrullen misstanke om att han är påverkad av narkotika. Mannen får följa med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till rattfylleri.

Rattfylleri

Rapporterat måndagen den 4 januari kl 03:23

Rattfull bilförare kontrollerad vid en rutinkontroll

En bilförare i 30-årsåldern kontrollerades vid en rutinkontroll i centrala Storfors. Föraren blåste positivt och medtagen för kontroll. Misstanke har uppstått om Rattfylleri.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeFilipstad

Brott jämfört med riket