facebook_pixelVärmlandsgatan 6 Värmlands Län, Filipstad - hitta.se
Hitta.se

Värmlandsgatan 6

682 31 Filipstad, Filipstad Värmlands Län

Adress i Filipstad i Filipstad i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Värmlandsgatan 6.

Hitta hit

En villa byggd 1927

På adressen finns en villa byggd 1927. Huset är 132 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Filipstad.

Värderingen är 6 212 kr/m²

Villan på Värmlandsgatan 6 värderas till ca 820 000 kr (6 212 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

820 000 kr

Bolån i Filipstad - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Filipstad. Genomsnittlig ränta föregående månad (mar 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,25%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,26% (mar 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,25% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 313 021 kronor och den första avbetalningen är 2 708 kronor.
Bolån i Filipstad

Tomten är ca 633 kvadratmeter

Tomten, HÖKEN 2, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten HÖKEN 2 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Filipstad

Människorna i Filipstad

Människorna i Filipstad

Singelhushåll med låga inkomster i hyresrätt utanför småstäder och mindre orter

I Filipstad bor 55% kvinnor och 45% män. Medelåldern i området är 42 år, vilket är lägre än medelåldern i Filipstads kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är singelhushåll och sambor, 20-34, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är spela dataspel/tv-spel, bild-/ljudanläggningar, datorer, foto/film, meka med bilar, pyssla, vidareutbildning/gå på kurser, alternativ hälsovård, astrologi och ny teknik i vardagslivet.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Personer med lägre utbildning i privat sektor

Av de som bor i området räknas 7% som högutbildade. 35% har gymnasieutbildning och 18% har endast grundskoleutbildning. 11% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 45%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 15 877 kr, vilket är 42% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 478 945 kronor i lån.

-42%

Skatteläget i Filipstad

För de som är folkbokförda på Värmlandsgatan 6 gäller skattetabell 33. Det innebär att inkomstskatten här är i nivå med genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 20 100 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,00% (0,35)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,442% (0,27)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 45,2% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 60% fler röster än riksgenomsnittet.

S+60%

Bostadsmarknaden i området

Just nu finns 10 objekt till salu i Filipstad

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

787 meter från adressen ligger Förskolan Bullerbyn.

Matbutiker och restauranger

Bara fyra minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Lidl.

Lockas man av restaurangbesök finns Restaurang Två Hjärtan och Vikingaskölds Frukost & Lunchbar Kommanditbolag i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca två minuters gångväg (299 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca sju minuters gångväg (725 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Filipstad

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Miljöbrott

Rapporterat torsdagen den 15 april kl 07:59

En anmälan om miljöbrott har upprättats efter att polisen uppmärksammats på hundratals ton byggavfall hittats dumpat i naturen i Väse.

Det handlar om betong, metaller och glas som dumpats olagligt i naturen.

Brand

Rapporterat onsdagen den 14 april kl 10:46

Brand i villa Lesjöfors

En brand har uppstått i en villa i Lesjöfors. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen. Minst två personer har förts till centralsjukhuset i Karlstad för rökskador. En person har i samband med händelsen fått skador på händer och arm.  Platsen kommer att spärras av så fort omständigheterna medger det för teknisk undersökning. Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Trafikolycka, singel

Rapporterat torsdagen den 8 april kl 04:03

En personbil har kolliderat med en stolpe utefter LV734 vid hållplats Torp söder om Deje.

Enligt initiala uppgifter är föraren en kvinna som är ensam i bilen. Skadeläget för henne är oklart. Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen. UPPDATERING: Föraren, en kvinna i 30-årsåldern skadades lindrigt men fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Polisen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
44%
SverigeFilipstad

Brott jämfört med riket