Kväggeshyttan Lövåsen

681 91, Kristinehamn

Kväggeshyttan Lövåsen

681 91, Kristinehamn

Boendemiljön i kvarteret

I området bor många i lantbruk och villor som för det mesta är byggda på 80-talet och kring sekelskiftet.

Människorna i kvarteret

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Nyfiken på kvarteret? Ladda ner Kvartersrapporten!

-14%

Här är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 23 293 kr, vilket är 14% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 918 441 kronor i lån.

Se exakt vad dina grannar och kollegor tjänar – beställ taxeringskalendern!

Här i Storfors betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Kväggeshyttan Lövåsen gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0.8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22.50%

 (+0.85)

11.20%

 (-0.08)

0.242%

 (0.00)

Summa

33.942%

 (+0.77)

Medelålder

Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Storfors kommun (51 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (30%) är lägre än i resten av kommunen.

+93%

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,5% av rösterna. Centerpartiet är det parti som sticker ut med 93% fler röster än riksgenomsnittet.

Barnen i Bjurtjärn

15% av de som bor här är barn under 19 år, vilket är lägre än genomsnittet (21%) för kommunen.

Barn i förskoleålder

Barn i grundskoleålder

Barn i gymnasieålder

Bilägande

Man kör gärna Volkswagen och Ford i området.

Skolor, grönområden, etc

Skolor och barnomsorg

7 017 meter från adressen ligger Ängslyckans Förskola.

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (413 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger ca16 minuters cykelväg (4613 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Bjurtjärn

Farligt föremål, misstänkt - Kristinehamn

Rapporterat onsdagen den 18 juli kl 12:34

Campinggäster har hittat ett föremål på en badstrand som misstänks vara en militär granat.

Föremålet har hittats vid Kristinehamns Herrgårdscamping.  Bilder har skickats till polisen där en första bedömning gjorts att det rör sig om en granat till en granatkastare. Då föremålet saknar märkning har expertis från polisens bombskydd konsulterats för att komma fram till vilka säkerhetsåtgärder som skall vidtas och hur den misstänkta granaten skall hanteras. Ett mindre område runt den misstänkta granaten har spärrats av. Efter att bombskyddet konsulterats och analyserat granaten på bild anses föremålet vara ofarligt och polisen ges direktiv att flytta den misstänkta granaten och föra den till polishuset där den vid ett senare tillfälle kan hämtas upp av en bombgrupp. Avspärrningarna hävs och semesterfirandet återupptas på badplatsen.

Trafikolycka - Kristinehamn

Rapporterat tisdagen den 17 juli kl 01:38

En singelolycka har inträffat vid påfarten till Mc-Donalds i Kristinehamn.

En motorcykel har kört av vägen. Två personer fädades på motorcykeln. Föraren är chockad, men i övrigt är det ingen av dem allvarligt skadad. Trafiken på E18 stängs av i västlig riktning och även påfarten stängs av.

Rattfylleri - Kristinehamn

Rapporterat torsdagen den 12 juli kl 10:49

En kvinna misstänks ha kört bil i påverkat tillstånd.

Det kommer in samtal om en bilist som kört på en trottoar samt att hon kört på en parkerad bil. En polispatrull kommer till platsen och de misstänker att föraren, en kvinna i 60-årsåldern, är påverkad av narkotika och hon får följa med patrullen för provtagning. Resultatet på det provet får visa om kvinnan gjort sig skyldig rattfylleri genom påverkan av narkotika. Kvinnan misstänks även för att ha varit vållande i trafikolycka genom att ha kört på en annan bil. Det finns ingen information om att någon person skall ha blivit skadad i samband med händelsen.

29%
Sverige Bjurtjärn

Brott jämfört med riket

Läs mer på Brottsplatskartan.se