facebook_pixelOleby 229 Värmlands Län, Torsby - hitta.se
Hitta.se

Oleby 229

685 92 Torsby, Torsby Värmlands Län

Adress i Fryksände i Torsby i Värmlands Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Oleby 229.

Hitta hit

En villa byggd 1945

På adressen finns en villa byggd 1945. Huset är 103 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är mindre än de flesta av grannhusen i Fryksände.

Bolån i Torsby - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Torsby. Genomsnittlig ränta föregående månad (dec 2020) för ett bolån bundet på 2 år: 1,28%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,29% (dec 2020).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,28% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 320 533 kronor och den första avbetalningen är 2 733 kronor.
Bolån i Torsby

Tomten är ca 25494 kvadratmeter

Tomten, OLEBY 1:66, är större än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten OLEBY 1:66 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Fryksände

Människorna i Fryksände

Människorna i Fryksände

Äldre medelinkomsttagarfamiljer utan barn eller med utflugna barn i villa på småorter och i glesbygd

I Fryksände bor 50% kvinnor och 50% män. Medelåldern i området är 37 år, vilket är lägre än medelåldern i Torsbys kommun (52 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (27%) är lägre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är jakt, motorcyklar, meka med bilar, motorsport, sportfiska, snickra/måla och bygga, rida, utförsåkning, föreningsverksamhet och ishockey.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 31% som högutbildade. 38% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 24% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 68%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 24 819 kr, vilket är 9% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 1 984 518 kronor i lån.

-9%

Här i Torsby betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Oleby 229 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 0,8 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,50% (0,85)

11,20% (-0,08)

0,242% (0,00)

Summa

33,942% (0,77)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 36,7% av rösterna. Socialdemokraterna är det parti som sticker ut med 30% fler röster än riksgenomsnittet.

S+30%

Bostadsmarknaden i Fryksände

Just nu finns 7 objekt till salu i Nedre Svenneby

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av oleby. Snitthyran är 20 000 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns en förskola i närheten

865 meter från adressen ligger Lillhems Förskola.

Matbutiker och restauranger

Lockas man av restaurangbesök finns Torsby Golfklubb i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca tre minuters gångväg (324 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (98 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Fryksände

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka

Rapporterat tisdagen den 26 januari kl 02:57

En eftersökt man vägrade att stanna när en polispatrull slog på stoppanordningen på E45 norr om Torsby

En polispatrull försöker att stoppa en bilförare som eftersöks av polis. Föraren vägra att stanna och kör i en hastighet på drygt 150 km/h på E45 norr om Torsby. Efter bara någon kilometer så klarar föraren inte av att hålla sig på vägen. Bilen åker av vägen och voltar innan den stannar på hjulen igen. Föraren försöker att fly medans en passagerare sitter kvar på passagerarplatsen. Föraren anträffas i närheten och han bedöms först allvarligt skadad. Passageraren är även han skadad. Ambulans till platsen som för dom 2 till sjukhus.

Misshandel

Rapporterat torsdagen den 21 januari kl 04:31

En man har slagit en kvinna i vid busstationen

SOS-alarm meddelar att de skickar en ambulans till busstationen då en kvinna ska ha blivit slagen av en man. Polisen har varit på plats och kvinnan, som är i 50-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus med skador i ansiktet. Mannen, även han i 50-årsåldern, är frihetsberövad som misstänkt för misshandel. Polisen kommer att hålla förhör med mannen och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Trafikolycka

Rapporterat måndagen den 11 januari kl 02:51

En olycka har inträffat i Gräsmark

SOS-alarm meddelar att en personbil och en traktor är inblandade i en olycka utefter Lv888 i höjd med Granbäck. Bilisten ska ha skador i ansiktet men i övrigt är det oklart vad gäller skador. Polisen är på väg till platsen för att undersöka vad som har hänt.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Grön pil
51%
SverigeFryksände

Brott jämfört med riket