facebook_pixelKarlsborgsvägen 5 Västerbottens Län, Holmsund - hitta.se
Hitta.se

Karlsborgsvägen 5

913 34 Holmsund, Umeå Västerbottens Län

Adress i Holmsund i Holmsund i Västerbottens Län. Se företag skrivna på adressen och vilka personer som bor på Karlsborgsvägen 5.

Hitta hit

En villa byggd 1926

På adressen finns en villa byggd 1926. Huset är 162 kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i Holmsund.

Värderingen är 19 012 kr/m²

Villan på Karlsborgsvägen 5 värderas till ca 3 080 000 kr (19 012 kr/m²).

Förbättra värderingen

Evaluation

Värdeindikation

3 080 000 kr

Bolån i Holmsund - räkna på din boendekostnad

Se vad du kan få för bolåneränta i Holmsund. Genomsnittlig ränta föregående månad (feb 2021) för ett bolån bundet på 2 år: 1,24%

Räkna på ditt bolån!Bolåneränta du får hos oss är individuell och kan skilja sig från den genomsnittliga räntan. Din ränta baseras bland annat på storleken på ditt bolån, värdet på din bostad och hur stor del av dina bankaffärer du har hos oss.

Det här räkneexemplet visar den effektiva räntan för ett bolån. Den effektiva räntan är den totala årskostnaden för ditt bolån inklusive amortering, ränta och andra eventuella avgifter. För ett lån på 1 000 000 kronor är den effektiva räntan 1,25% (feb 2021).

Beräkningen är gjord utifrån konsumentverkets riktlinjer och baseras på en 2 års bunden ränta på 1,24% med lånets löptid på 50 år med rak amortering samt e-låneavi. Det totala beloppet som ska återbetalas är 1 310 517 kronor och den första avbetalningen är 2 700 kronor.
Bolån i Holmsund

Tomten är ca 973 kvadratmeter

Tomten, SYRENBLOMMAN 3, är mindre än andra tomter i området.

Se karta med tomtgränser och hur solen rör sig över fastigheten SYRENBLOMMAN 3 vid olika klockslag och årstider.

Boendemiljön i Holmsund

Boendemiljön i Holmsund

Området kring Karlsborgsvägen 5 består till 38% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 1950- och 1970-talet.

Wikipediafoton från närområdet

Holmsunds församling
Lövösundet
Djupvik, Umeå kommun
Väster-Långslädan

Människorna i Holmsund

Människorna i Holmsund

Äldre medelinkomsttagarfamiljer och pensionärspar i villaförorter kring de större städerna

I Holmsund bor 46% kvinnor och 54% män. Medelåldern i området är 51 år, vilket är högre än medelåldern i Umeås kommun (45 år) och Sverige (48 år). Jämför man med andra områden i Sverige är gifta par utan barn, 50-64, överrepresenterade. Andelen pensionärsfamiljer (45%) är högre än i resten av kommunen. Vanliga intressen är lösa korsord eller sudoku, arbeta i trädgården, krukväxter, skattefrågor, värdepapper och värdepappersaffärer, privatekonomiska frågor, kungligheter, föreningsverksamhet, energisparande och golf.

Utforska livsstilarna i området i Livsstilskartan.

Utbildade med jobb i privat sektor

Av de som bor i området räknas 37% som högutbildade. 40% har gymnasieutbildning och 5% har endast grundskoleutbildning. 22% arbetar i privat sektor. Av de som är mellan 20 och 64 år förvärvsarbetar 64%.

I området är medelinkomsten lägre

Här är medelinkomsten 26 160 kr, vilket är 4% lägre än snittlönen i Sverige. Personerna i området har i snitt 788 572 kronor i lån.

-4%

Här i Umeå betalar man högre skatt

För de som är folkbokförda på Karlsborgsvägen 5 gäller skattetabell 34. Det innebär att inkomstskatten här är 1,2 procentenheter högre än genomsnittet i Sverige (skattetabell 33). Om man bor här och har 30 000 kr i lön så får man behålla ca 19 800 kr efter skatt. Är man medlem i Svenska kyrkan så betalar man även kyrkoavgift. Läs mer här!

Skattesatser jämfört med riket

Kommunalskatt

Landstingsskatt

Begravningsavgift

22,85% (1,20)

11,30% (0,02)

0,242% (0,00)

Summa

34,392% (1,22)

Här röstar man vänster

I valdistriktet röstar man vänster. I valet 2014 blev Socialdemokraterna det största partiet med 40,3% av rösterna. Vänsterpartiet är det parti som sticker ut med 45% fler röster än riksgenomsnittet.

V+45%

Bostadsmarknaden i området

i området pågår och planeras det för 28 lägenheter. Se alla här

Just nu finns 10 objekt till salu i Holmsund

Just nu finns det 1 hyreslägenheter att byta till i närheten av karlsborgsvägen. Snitthyran är 5 600 kr/mån.

Skolor, grönområden, etc

Skolor, grönområden, etc

Det finns nio förskolor i närheten

507 meter från adressen ligger Ridån Daghem Förskola Fritidshem.

Matbutiker och restauranger

Bara nio minuters promenad bort ligger närmsta livsmedelsbutik, Coop Holmsund på Trädgårdsgatan 11.

Lockas man av restaurangbesök finns Kajutan Restaurang & Pub och Alis Pizza & Grill i närheten.

Skolor, grönområden, etc

Natur och fritid

Bostaden ligger ca fyra minuters gångväg (443 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (33 meter) från adressen.

Händelser och brott i närheten av Holmsund

Uppdateringarna presenteras av Verisure

2000 kr rabatt på hemlarm för villa, lägenhet och radhus. Uppkopplade till larmcentral dygnet runt. Testa vilket larm som passar dig och räkna ut ditt pris här.

VerisureVerisure.seAnnons

Trafikolycka, vilt

Rapporterat fredagen den 9 april kl 09:51

Viltolycka på E12 vid Obbola.

En personbil och ett rådjur var inblandade i olyckan. Det finns inga rapporter om personskador.  Det är oklart hur det gick för rådjuret och eftersöksjägare kontaktas.

Stöld

Rapporterat fredagen den 9 april kl 08:12

Stöld av katalysator i Umeå.

Samtal inkommer om att en katalysator stulits från en bil som stått parkerad på Ålidhem. Stölden ska ha skett natten till i dag. Polis har utfört en brottsplatsundersökning och en anmälan gällande stöld upprättas. Det finns ingen misstänkt person i nuläget.

Trafikkontroll

Rapporterat onsdagen den 7 april kl 09:20

Kontroll av trafik under morgonen.

Polisen har haft en hastighetskontroll i södergående riktning på E4 i höjd med Täfteböle. Fem förare bötfälldes för hastighetsöverträdelse. Trafikkontroller är en del i polisens arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. Att sänka medelhastigheten är en av de viktigaste åtgärderna vi kan göra för att rädda liv på våra vägar. Vid 08-tiden stoppades även en bil på Tomtebo, då fordonet saknade registreringsskyltar. En flygande besiktning genomfördes och böter utfärdades för flera brister på fordonet.

Läs mer på Brottsplatskartan.se
Röd pil
534%
SverigeHolmsund

Brott jämfört med riket